112
2022. gada 23. augusts, 13:42

"Paldies Dievam, visi dzīvi!" Jaunietis izraisa baisu avāriju, kas varēja beigties daudz bēdīgāk

Jauns.lv

Nepakļaujoties policistu prasībām uz Salu tilta apturēt transportlīdzekli, bēgšana no likumsargiem bēdīgi beigusies kādam BMW autovadītājam, kurš kopā ar vēl trim pasažieriem pēc baisas avārijas nogādāts medicīnas iestādē. Par laimi, visi dzīvi, jo, kā redzams, mašīna ir pilnībā saplacināta.

Kā vēsta TV3 raidījums "Degpunktā", BMW vadītājs pakaļdzīšanās laikā nesavaldīja savu auto un, uzbraucot ietvei, kā uz tramplīna uzlidoja gaisā un taranēja masīvo vides reklāmas stendu. Staba metāla konstrukcijas automašīnu saplacināja. Visvairāk bojāta jumta konstrukcija.

"Puišeļi bēga no policijas. Kaut kādi piedzērušies tīņi. Lūk, pēdas. Tur mētājas mašīna, mašīnai vienkārši [cenzēts]. Mašīna pilna ar cilvēkiem. Paldies Dievam, visi dzīvi. Viņš šajā reklāmas stendā “iegāja” ar jumtu. Viņš stendu iznīcināja. Te augstums kāds, es ar roku knapi varu aizsniegt. Viņš “iegāja” ar jumtu, nonesa stiprinājumus," sociālajos tīklos situāciju komentē kāds aculiecinieks.

Par laimi, pārgalvīgais izbrauciens ir bez letālām sekām, jo skaidrs, ka šāda avārija varēja beigties letāli ne tikai autovadītājam, bet arī viņa līdzbraucējiem.

Pa lauku izmētātās spēkrata lauskas, un neskaitāmie medicīnas piederumi norāda, ka palīdzības sniegšana cietušajiem prasīja lielu mediķu piepūli.

 “Izvērtējot pieteikto informāciju, uz notikuma vietu tika nosūtītas trīs mediķu brigādes un ārsta speciālista brigāde. Mediķu palīdzība bija nepieciešama četriem cietušajiem. Visiem cietušajiem bija dažāda smaguma vairāki ķermeņa daļu ievainojumi, kas prasa nogādāšanu ārstniecības iestādē. Viena cietusī persona no visiem četriem guva smagākus ievainojumus, tā bija nopietna politrauma, un šajā situācijā palīdzību sniedza arī ārstu speciālistu brigāde un speciālistu pavadībā, vidēji smagā, stabilā stāvoklī, nogādāja ārstniecības iestādē,” skaidro NMPD pārstāve Inga Vītola.

Likumsargi atklāj, ka pārkāpēju kompānija no policistiem sāka mukt, vēl braucot no centra puses. Krastmalā, “BMW” vadītājs ignorēja ceļu policista norādes apstāties ceļmalā pārbaudes veikšanai.

 “Automašīnas BMW vadītājs nogriezās uz Salu tilta un nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām transportlīdzekli apturēt un uzsāka bēgšanu. Uz Salu tilta spēkrata vadītājs krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Vietā, kur atļautais ātrums ir 70 kilometri stundā, viņš pārvietojās ar 222 [kilometriem stundā]," skaidro policijā.

Policisti ziņo, ka vainīgā šofera izelpā bija viena promile alkohola. Pret viņu ir ierosināts kriminālprocess un vairākas administratīvās lietvedības par ceļu satiksmes notikumu pārkāpšanu. Priekšā vīrietim ir pamatīgi tēriņi, jo kā atklāja reklāmas stenda īpašnieki, bojāts ir ne tikai stabs.

SIA “Motofavorīts” pārstāvis Sergejs atklāja, ka mašīna uzlidoja gaisā, ietriecās firmas reklāmas stabā, tad kokā. Reklāma bojāta, kompānija ir vērsusies pie apdrošinātājiem. Veikalam bojāts arī stikls, līdz ar to būs ēka jāsaved kārtībā.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.