Slavenības
2024. gada 21. maijs, 06:17

VIDEO: kā pēc uzbrukuma, kurā lauzta kāja un deguns, tagad klājas Horenam Stalbem

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Katrīne Vasiļevska raidījumā “Slavenības. Bez filtra” uz sarunu aicinājusi mūziķi Horenu Stalbi, lai noskaidrotu, kā tad nu viņam tagad klājas pēc uzbrukuma Dobelē.

Lauztās kājas dēļ viņš šobrīd saskaras ar grūtībām pārvietoties un esot kļuvis empātiskāks pret cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai arī piedzīvotais atstājis rūgtu pieredzi, Horens saka, ka turpinās palīdzēt nelaimē nonākušiem cilvēkiem.

“Es gribētu, lai visi saprot – ja tu boksā kādam iesit un viņš nokrīt, tad tev par to iedod medaļu. Bet ja tu iesit kādam uz ielas un viņš nokrīt, tevi ieliek cietumā. Šis būtu cilvēkiem jāliek aiz auss, un ja viņiem nepietiek līdzcietības un empātijas, tad varbūt tas viņus varētu atturēt,” stāsta Horens. “Šiem puišiem šis nav pirmais konflikts, bet vienmēr viņi ir tikuši sveikā cauri. Es to saku bez jebkāda ļaunuma. Jaunākajam sitējam ir tikai 20 gadi, un lai man ienāktu prātā iesist cilvēkam, kurš ir 30 gadus vecāks par mani... Nu. tur ir jābūt īpašai domāšanai.”

Horens zina teikt - kaut arī varmākam cietumu nenovēl, sitējam draudot triju gadu ilgs cietumsods.

Kā jau ziņots, policisti 2. maijā aizturēja 2003. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija iesaistīts 13. aprīlī degvielas uzpildes stacijā Dobelē notikušajā konfliktā. Zemgales rajona tiesa 3.maijā vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Viņš atzīts par aizdomās turamo pēc Krimināllikuma panta par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu.

Šī konflikta laikā tika nodarīti miesas bojājumi 1971. gadā dzimušajam Stalbem. Aizturētais vīrietis jau iepriekš bijis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī par nodarījumiem, kas vērsti pret personas veselību.

Kā vēstīja žurnāls "Kas Jauns", grupas "Riga Reggae" solistam esot lauzts deguns, traumēti kakla skriemeļi, lauzta kāja, pārciesta operācija un smadzeņu satricinājums… Kā mūziķis atklāja sarunā ar "Kas Jauns", kopā ar kolēģi Kristapu Strūbergu uzstājušies Dobelē, pēc kā – ap pieciem sešiem no rīta – pa ceļam iebraukuši "Circle K" degvielas uzpildes stacijā, lai iestiprinātos ar karstmaizītēm. Gaidot, kamēr pārdevēja viņus apkalpos, mūziķi piefiksējuši, ka telpā atrodas “divi brāļi”, kam par visu varu velk uz kašķi. “Kamēr meitene gatavoja karstmaizes, vārds “mauka” bija visliterārākais, ko viņi izmantoja. Mēs ar Kristapu bišku aizrādījām, lai nomierinās. Nebija ne vārdu apmaiņas, ne klopes, ne grūstīšanās. Likās, ka būs miers, bet, kamēr Kristaps kasē maksāja, es pagriezos un dabūju tiešu sitienu pa seju, viņi uzbruka no aizmugures. Cik vien gļēvi var būt, tik arī tas notika,” agrā rīta notikumus atklāja Horens.