foto: LETA
Partijas "Suverēnā vara" sarakstos iekļauti arī kādreizējie deputāti, advokāti un uzņēmumu vadītāji
Partijas "Suverēnā vara" valdes locekles Jūlija Stepaņenko (no kreisās) un Vladislava Drobiševa iesniedz partijas deputātu kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu 14. Saeimas vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā.
Politika
2022. gada 1. augusts, 17:16

Partijas "Suverēnā vara" sarakstos iekļauti arī kādreizējie deputāti, advokāti un uzņēmumu vadītāji

Jauns.lv / LETA

Politiskās partijas "Suverēnā vara" 14.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstos ir iekļauti arī kādreizējie deputāti, advokāti un dažādu uzņēmumu vadītāji, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtā informācija.

Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova partijas Rīgas un Vidzemes sarakstos ieņem pirmo vietu. Abas Saeimas deputātes īsā laikā bija nomainījušas jau vairākas partijas.

Stepaņenko vīrs Vjačeslavs Stepaņenko ieņem pirmo kārtas numuru partijas Latgales sarakstā. Šobrīd viņš ir zvērināts advokāts un valdes loceklis uzņēmumā "ZAB Absolvo", taču kādreiz bijis Rīgas domes deputāts partijā "Gods kalpot Rīgai", no kuras izstājies 2020.gadā, kā arī 9.Saeimas deputāts apvienības "Latvijas pirmā partija"/"Latvijas ceļš" frakcijā.

Partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā pirmo kārtas numuru ieņem Inga Gluzda. 2021.gada pašvaldību vēlēšanās viņa startēja no partijas "KPV LV" saraksta, taču 13.Saeimas vēlēšanās viņa piedalījās kopā ar Jauno konservatīvo partiju (šobrīd - "Konservatīvie"). Abās vēlēšanās Gluzda netika ievēlēta deputātes amatā. Šobrīd viņa strādā Lielbritānijas uzņēmumā "Cranswick Convenience Foods".

Zemgales reģionā partijas līdere savukārt ir 12.Saeimas deputāte Silvija Šimfa, kura tika ievēlēta no partijas "No sirds Latvijai" saraksta. Šobrīd viņa ir pensionāre.

"Suverēnā vara" sarakstu priekšgalā ir arī tiesiskās palīdzības aģentūras "Ernests Jurkāns un partneri" direktors Ernests Jurkāns, uzņēmuma "Klavins Piano" valdes loceklis Dāvids Kļaviņš, projektu vadītājs Uģis Sprincis, uzņēmuma "Stet.app Productions" valdes loceklis Aleksejs Stetjuha un biedrības "Latvijas Skijoringa federācija" prezidents Ainārs Vilciņš.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko un Ļubova Švecova kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no partijas "Suverēnā vara" saraksta, iestājoties par kristīgām ģimenes vērtībām, sarunā ar aģentūru LETA minēja politiķes.

Švecova pauda uzskatu, ka kristīgas ģimenes vērtības politiskajā spektrā nav pietiekami pārstāvētas un aizsargātas. Problēmas saistībā ar ģimenes un bērnu interesēm ir "jāpaceļ citā līmenī", popularizējot tās, pauda deputāte. Viņasprāt, pietiekami izplatītas sabiedrībā ir minoritāšu tiesības - viendzimuma laulību jautājumi un bērnu audzināšana LGBT pārstāvju ģimenēs. "Es uzskatu, ka šī ir iespēja nopietnā līmenī pārstāvēt konservatīvās ģimenes pozīcijas. Tas ir jautājums, kam es varētu dot savu pienesumu," pauda Švecova.

Tāpat deputāte iestājas par mazajiem uzņēmumiem, un arī partijas programmā īpaša uzmanība būšot pievērsta mazo uzņēmumu interešu pārstāvniecībai un aizsardzībai. Švecova ir iecerējusi radīt vienkāršotu mazo uzņēmumu sistēmu, lai ģimenes arī laukos varētu veidot biznesu. Tādējādi, viņasprāt, varētu veicināt lauku teritoriju iesaisti valsts ekonomiskajā dzīvē.