foto: Zane Bitere/LETA
Izsludina konkursu uz KNAB priekšnieka amatu
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo.
Politika
2022. gada 10. marts, 07:41

Izsludina konkursu uz KNAB priekšnieka amatu

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinets ir izsludinājis konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu.

Ministru kabinets 8. martā nolēma rīkot atklātu konkursu uz KNAB priekšnieka amatu. Likums nosaka, ka KNAB priekšnieku ieceļ amatā uz pieciem gadiem. Jūnijā noslēgsies pašreizējā KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes amata pilnvaru termiņš, tādēļ izsludināts konkurss uz šo amatu.

No pretendentiem tiek sagaidīta atbilstība KNAB likuma un likuma "Par valsts noslēpumu" prasībām, augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība un jurista kvalifikācija, amatam atbilstoša darba pieredze un pieredze vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā, orientācija uz attīstību, spēja pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību, prasme vadīt un organizēt komandas darbu, spēja veidot pozitīvu gaisotni iestādē, rūpējoties par komandu un motivējot to kopīgo mērķu sasniegšanai, labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un nevainojama reputācija.

"Piedāvājam interesantu, dinamisku un atbildīgu darbu ar starptautiskās sadarbības iespējām, kam raksturīgs plašs mērogs, liels darba apjoms un patstāvīga lēmumu pieņemšana," vēsta sludinājums.

KNAB vadītājam tiek piedāvāta mēnešalga no 4814 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas un veselības apdrošināšana.

Pretendentu pieteikumi tiek gaidīti līdz 2022.gada 6.aprīlim.

Konkursā var pieteikties arī Straume, jo viņš amatā pavadījis tikai vienu termiņu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, toreizējo Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) amatpersonu Straumi KNAB vadītāja amatā Saeima iecēla 2017. gada 15. jūnijā.

Toreiz par savām prioritātēm Straume nosauca KNAB kolektīva atjaunošanu, sašķeltības novēršanu birojā un valsts tautsaimniecības izaugsmes veicināšanu caur korupcijas novēršanas prizmu.

Pirms tam 1976. gadā dzimušais Straume vairāk nekā 16 gadus strādāja MIDD, no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā. Vēl agrāk viņš strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.