foto: LETA
Rīgas Domā notiks ekumēnisks aizlūgums par mieru Ukrainā
Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa katedrāle - Rīgas Doms.
Sabiedrība
2022. gada 14. februāris, 08:47

Rīgas Domā notiks ekumēnisks aizlūgums par mieru Ukrainā

Jauns.lv / LETA

Otrdien, 15.februārī plkst.19 Rīgas Domā notiks ekumēnisks dievkalpojums, lūdzot par mieru Ukrainā, informē Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Dievkalpojumā kopīgā aizlūgumā vienosies lielāko Latvijas kristīgo konfesiju pārstāvji un to vadīs Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

"Šajās dienās spriedze un kara draudu ēnas ir savilkušās pāri Ukrainas zemei un tautai. Satraukums un nemiers ir daudzu ļaužu sirdīs. Rīgas Doms ir atvērts īpaši visiem, kuri jūt līdzi nemiera plosītajai Ukrainas zemei un tās ļaudīm. Savās lūgšanās esam aicināti lūgt par mieru Ukrainā, lai Dievs pasargā no ļauna. Varam lūgt arī paši par sevi un mieru savā sirdī satraucošos notikumus vērojot," atzīst Godiņš.

Izgaismotās Rīgas Doma vitrāžas

gallery icon

Dievkalpojums notiks saskaņā ar spēka esošajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem. Dievkalpojuma tiešraidei varēs sekot LELB "YouTube" kontā.

Paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā, šodien plkst.14 pie Rīgas rātsnama pacels Ukrainas karogu, savukārt vakarā rātsnamu izgaismos šīs valsts nacionālajās krāsās, informēja Rīgas domē.

Sestdien tika atzīmēti 30 gadi kopš Latvijas un Ukrainas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Tam par godu, kā arī paceļot karogu un izgaismojot rātsnama ēku, tiek izrādīta solidaritāte, paužot atbalstu, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu

"Nedēļā, kas var izrādīties izšķiroša Ukrainai un mieram Eiropā, gribam stingri un nepārprotami parādīt par ko iestājas Latvijas galvaspilsēta un tās iedzīvotāji- par valstu un cilvēku tiesībām pašām lemt savus likteņus, pret agresiju un draudiem. Lai mūsu kopīgi darītais ir skaidra vēsts - mēs esam kopā ar Ukrainu un tās tautu!", uzsvēra Rīgas domes vicemērs Edvards Smiltēns (LRA).

Ukrainas civiliedzīvotāji ar koka AK-47 atveidojumiem trenējas karam

Līdz ar pastāvošajiem Krievijas iebrukuma draudiem arvien vairāk ukraiņu ķeras pie ieročiem un trenē militārās iemaņas. Janvāra beigās un februāra ...

gallery icon