foto: unsplash.com
Labdarības akcijā aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem no patvēruma meklētāju ģimenēm
Attēls ilustratīvs.
Sabiedrība
2021. gada 4. decembris, 18:09

Labdarības akcijā aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem no patvēruma meklētāju ģimenēm

Jauns.lv / LETA

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) sadarbībā ar kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem", biedrību "Latvijas Sarkanais Krusts" (LSK) un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki" aicina iedzīvotājus iesaistīties labdarības akcijā, sagādājot Ziemassvētku dāvanas 100 bērniem, kas aug patvērumu meklētāju ģimenēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone, lai piedalītos labdarības akcijā un palīdzētu sagādāt dāvanas 100 bērniem, kas aug patvērumu meklētāju ģimenēs, interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22 811 017.

Labdarības akcija "Dāvana patvēruma meklētāju bērniem" norisinās jau sesto gadu un šogad aicina palīdzēt sešgadīgajai Rabijai, sešgadīgajam Aleksandram, trīsgadīgajai Sofijai, sešgadīgajai Medinai, 13 gadīgajai Leilai, pusotru gadu vecajam Muhamedam un vēl vairākiem desmitiem bērnu, kuri dzīvo Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki" vai ārpus tā.

Vairumā gadījumu šie bērni ieradušies no Afganistānas, Baltkrievijas, Irākas, Krievijas, Sīrijas un Kongo, kur viņu ģimenes locekļi tikuši vajāti, notiek konflikti vai karadarbība, tāpēc līdzcilvēku atbalsts ir īpaši svarīgs.

Kā norāda labdarības akcijas iniciatori, mērķis ir radīt svētku sajūtu bērniem, kuri šos svētkus svin sev varbūt vēl ne tik pazīstamā vidē. SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce atgādināja, ka tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads - gada sirsnīgākie un gaidītākie svētki.

"Arī šogad turpināsim lielisko tradīciju un kopā iepriecināsim bērnus, kuri savā īsajā dzīvē, iespējams, piedzīvojuši vairāk nekā lielākā daļa no mums, pieaugušajiem. Dalīsimies priekā ar tiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams," pauda Pūce.

Savukārt kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāvis Egils Grasmanis pavēstīja, ka 2020. gadā, pateicoties draugu, kolēģu, līdzcilvēku, nevalstisko organizāciju un komersantu atsaucībai, sarūpēti 55 dāvanu maisi - bumbas, galda spēles, rakstāmpiederumi, rotaslietas, "Lego", somas, lelles, mīkstās rotaļlietas, sedziņas, konfektes, piparkūkas un daudz kas vēl.

"Šogad nepieciešama vēl aktīvāka līdzcilvēku iesaiste un atsaucība, jo nepieciešams sarūpēt divas reizes vairāk dāvanu nekā pērn," uzsvēra Grasmanis.

Labdarības akcija norisināsies līdz 13. decembrim, tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, uzņēmums, nevaldības organizācijas, kā arī valsts un pašvaldību iestādes. Ar plašāku informāciju par labdarības akcijas norisi iespējams iepazīties SIF tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Skaidrojot, kā tiks organizēta dāvanu nodošana, Jēkabsone norādīja, ka no sākuma interesenti ir aicināti zvanīt pa tālruni 22 811 017, lai vienotos par to, kuram bērnam cilvēks sagādās dāvanu, kā arī par drošu dāvanas nodošanas laiku un veidu, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.

Tad iesaiņota dāvana ar apsveikuma kartīti jānogādā SIF telpās, kas atrodas Raiņa bulvārī 15, Rīga, iepriekš sarunātajā laikā. Pēcāk sadarbībā ar biedrību "Gribu palīdzēt bēgļiem", LSK un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki" īsi pirms Ziemassvētkiem dāvanas tiks nogādātas bērniem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās