foto: Facebook/ Kuldīgas slimnīca
Kuldīgas slimnīcā 18. novembrī piedzimušas četras meitenītes
Sabiedrība
2021. gada 20. novembris, 21:19

Kuldīgas slimnīcā 18. novembrī piedzimušas četras meitenītes

Jauns.lv

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, pasaulē nākušas četras meitenītes.

Kā vēsta Kuldīgas slimnīca, tās Dzemdību nodaļā vairākus gadus pēc kārtas 18.novembrī nebija piedzimis neviens bērniņš, bet šogad tās ir četras daiļā dzimuma pārstāves. Turklāt viena no viņām ir arī šī gada 500. bērniņš, kas piedzimis Kuldīgas slimnīcā.

500. bērniņš Šarlote Emīlija valsts svētku dienā bija trešā pasaulē nākusī daiļā dzimuma pārstāve. Viņu mājās ļoti gaida lielākie brāļi – Rihards un Emīls. Pēc uzturēšanās slimnīcā Šarlote Emīlija dosies uz savām mājām Pūrē, vēsta Latvijas Televīzijas "Dienas ziņas".

"Liels prieks, asaras acīs no laimes, nekas tāds nebija plānots, neko tādu nemaz nevar ieplānot. Tagad būs dubulti svētki mums mājās," LTV stāsta Šarlotes Emīlijas māmiņa Zane Kancere-Švarca.

Savukārt pirmā Latvijas dzimšanas dienā Kuldīgas slimnīcā savus vecākus sveica Annija. Mājās nepacietīgi viņu gaida nepilnus divus gadus vecā māsiņa Alīsija.

"Liels prieks, protams, pārsteigums, jo neticējās, ka izvēlēsies tādu nozīmīgu datumu. Parasti mēs svinam mājās, saklājam svētku galdu ģimenes lokā vai izejam kaut kur ārā pastaigāties, un tad svētku vakariņas. Tagad vienmēr būs ballīte," stāsta Annijas māmiņa Ieva Apine no Raņķiem.

Latvijas dzimšanas dienā divas dzimušās meitenes par savām mājām sauks Kuldīgas novadu, pārējās divas Pūri un Talsus.

Svinīgajā Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienā Kuldīgas slimnīcas dzemdību nodaļā dzimušie bērniņi saņēma sirsnīgus apsveikumus no SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšsēdētāja Agra Rozenfelda un Kuldīgas novada mēres Ingas Bērziņas.

foto: Facebook/ Kuldīgas slimnīca

Māmiņas tika sveiktas ar ziediem, bet meitiņas ieguva Kuldīgas slimnīcas atzinības rakstu par patriotisku attieksmi, piedzimstot Latvijas 103. dzimšanas dienā.

Šarlote Emīlija, kā 500. bērniņš, no Kuldīgas slimnīcas vadītāja saņēma īpašu apsveikumu - latviskus pirmos zābaciņus un cimdiņus, kā arī "Vismīļāko pasaku grāmatu”. Savukārt Kuldīgas novada pašvaldības priekšsēdētāja Inga Bērziņa visām patriotiskajām meitenītēm pasniedza roku darbu – Kuldīgas novada senioru darinātas rotaļlietas.