112
2021. gada 23. septembris, 22:19

Eksperts un policija komentē negadījumu, kurā "Toyota" pārbrauc pāri gājējam. Zināms, kādas traumas guvis cietušais

Jauns.lv

Šodien sociālajos tīklos parādījās video, kur redzama šausminoša aina, vieglās automašīnas vadītājam uz gājēju pārejas pārbraucot pāri vīrietim. Par notikušo negadījumu vairāk uzzinājis TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ierodoties notikuma vietā policija konstatēja, ka "Toyota" vadītājs uzbraucis gājējam, kurš šķērsojis gājēju pārēju. Sākotnējā informācija liecina, ka gājējs brauktuvi šķērsojis pie zaļā luksofora signāla, taču tas precīzāk tiks noskaidrots izmeklēšanā, informē policijā.

Kā Jauns.lv pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska, negadījums noticis  trešdien, 22. septembrī, ap pulksten 15:20.

Uz notikuma vietu devušās divas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas, tostarp arī ārstu – speciālistu brigāde. Kā norāda mediķi, cietušais vīrietis negadījumā guvis smagu politraumu.

Viņš atradies pie samaņas un steidzami nogādāts tuvējā slimnīcā tālākās palīdzības sniegšanai. Konstatēts, ka transportlīdzekli vadījis 1937. gadā dzimis vīrietis.

Negadījuma vietā noskaidrots, ka viņam jau no 2016. gada ir piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums sakarā ar to, ka nav veikta ikgadējā veselības pārbaude.

Šāda rīcība ir krimināli sodāma, tāpēc pēc notikušā ir ierosināta lieta un šobrīd turpinās izmeklēšana. Kā paskaidrojis pats vadītājs, priekšā viņam esot braucis autobuss un vienkārši neesot pamanījis gājēju.

Komentējot video redzētos mirkļus, ceļu policists aicina gājējus būt ārkārtīgi uzmanīgiem šķērsojot ielu. Svarīgi pārliecināties, ka autovadītājs jūs redz un tādējādi izvairīties no ļoti nepatīkamām situācijām.

"Šajā video es redzu milzīgu apjukumu. Cilvēks, kas sēž auto pie stūres, galīgi neorentējas situācijā.

Un visas šīs darbības vai pareizāk sakot pilnīgā bezdarbība, nereaģēšana uz to, ka tiek uzbraukts vienreiz, pēc tam ar abiem tiltiem tiek pārbraukts pāri cilvēkam un nenotiek arī tālākās reakcijas, automobīlis turpina kustību.

Tas tikai liecina par to, ka šī cilvēka spēja vadīt automašīnu ir pielīdzināma nullei,"

norāda satiksmes pazinējs un tiesu eksperts Oskars Irbītis, kurš analizējis simtiem dažādus ceļu satiksmes negadījumus.

Eksperts pauž, ka autovadītāju veselības pārbaudes Latvijā jau tā ir salīdzinoši vieglas, kas liek domāt, ka auto vadītājam bijušas kādas lielākas problēmas, kas nav ļāvušas nokārtot pārbaudi.

"Risinājums ir gaužām vienkāršs – atgrieziet uz ceļa policistus. Tikai ikdienas reidi, ikdienas pārbaudes, tikai "dzīvais" policists ir spējīgs šādas situācijas novērst," sacīja satiksmes pazinējs.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās