Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīvo 18. un 19. jūlijā. FOTO. VIDEO
Šajās brīvdienās notiks starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”. Galvenie pasākumi norisināsies Rēzeknē, bet arī rīdzinieki un siguldieši varēs apmeklēt vairākus pasākumus.
Kultūra

Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīvo 18. un 19. jūlijā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Arī tiem, kuri šajā nedēļas nogalē nedodas uz festivālu „Positivus” Salacgrīvā tiek piedāvāta plaša un aizraujoša atpūtas un kultūras programma. Latviju pieskandinājis starptautiskais folkloras festivāls „Baltica”, bet Ikšķilē notiek pirmais Operetes festivāls.

Brīvdienu ceļvedis. Septiņas lietas, kas jāpiedzīv...

Vairāki vērienīgi svētki arī Kurzemes pusē – ikgadējais festivāls „Dzīres Kuldīgā”, Kolkā svin 975. gadadienu kopš Kolkasrags pirmo reizi pieminēts vēsturiskajos rakstos, bet Durbē atzīmē leģendārās Durbes kaujas 775. gadskārtu. Toties Latgalē pilsētas svētkus svin Līvānos un Krāslavā. Daudz jaunumu arī izstāžu zālēs – autovēstures entuziastiem noteikti jādodas uz Liepājas muzeju.

1. Folkloras festivāls „Baltica” Rēzeknē, Rīgā un Turaidā

Šonedēļ norisinās starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”, kura tēma šogad ir „Mantojums”. Galvenie pasākumi norisināsies Rēzeknē, bet arī rīdzinieki un siguldieši šajā nedēļas nogalē varēs baudīt festivāla pasākumus.

Festivāls „Baltica” ir Baltijas tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras vai mākslas izpausmes formas, un tas katru gadu norit kādā no Baltijas valstīm. Šogad pienākusi kārta Latvijai. Šajā nedēļas nogalē centrālie festivāla pasākumi norisināsies Rēzeknē. Lūk, tie:

Piektdien, 17. jūlijā:

* pulksten 21.00 - Danču nakts.

Sestdien, 18. jūlijā:

* pulksten 10.00 - Jauno skaņu ierakstu priekšāstādīšanas koncerts Rēzeknes pilsētas Kultūras namā; * pulksten 11.00 - Latviešu tautas tērpu izstādes atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā; * pulksten 11.00 - Keramikas cepļa iekuršana pie Rēzeknes pilskalna; * no pulksten 11.00 līdz 17.00 - Latgales gadatirgus un mazākumtautību grupu koncerti Rēzeknes Festivāla parkā; * pulksten 13.00 - koncerts „Gaiss, Uguns, Ūdens, Zeme” koncertzālē “Gors”; * pulksten 14.00 - Novadu sadziedāšanās Rēzeknes pilskalnā; * pulksten 17.30 - festivāla dižkoncerts “Četru tāvu bagateiba” Rēzeknes novada Ančupānu kartodromā; * pulksten 19.00 - vakarēšana ar podniekiem pie Rēzeknes pilskalna; * pulksten 22.00 - Danču nakts pie Rēzeknes pilskalna.

Svētdien, 19. jūlijā:

* pulksten 9.00 – Keramikas cepļa atvēršana pie Rēzeknes pilskalna; * no pulksten 10.00 līdz 15.00 - Latgales gadatirgus Rēzeknes Festivāla parkā; * pulksten 10.00 - Saimes rīts (festivāla „Baltica” brokastis) Rēzeknes pilskalnā; * pulksten 11.30 - festivāla gājiens no Rēzeknes pilskalna uz Festivāla parku; * pulksten 13.00 - ārvalstu grupu koncerts Festivāla parkā.

Citviet Latvijā

Rīgā
Piektdien, 17. jūlijā:

* no pulksten 10.00 līdz 22.00 - festivāla gadatirgus un Latvijas grupu koncerti Vērmanes dārzā; * no pulksten 12.00 līdz 16.00 - koncerts „Ziedu balle” Botāniskajā dārzā (Kandavas ielā 2); * pulksten 12.00 - ārvalstu grupu no Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles un Gruzijas koncerts Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves; * pulksten 14:00 - koncerts – sadziedāšanās „Nevienam tā nebi, kā manam kumeļam”, uz kuru aicina folkloras kopa “Savieši” Rīgas Mākslas telpā (Rātslaukuma pazemē); * pulksten 16.00 - Novadu sadziedāšanās Rīgas kanāla malās pie Nacionālās operas; * pulksten 18.00 - Danču meistarklases Rīgas Tehniskajā universitātē; * pulksten 19.00 - koncerts „Celiet krēslu, viešņa nāk” Rīgas Māklas telpā; * pulksten 21.00 - koncerts „Čūsku vārdi” centrā “Koka Rīga” (Krāsotāju ielā 12).

Sestdien, 18. jūlijā:

 * no pulksten 08.00 līdz 20.00 - Latviešu pirts svētki Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejā; * no pulksten 12.00 līdz 20.00 - festivāla gadatirgus un Latvijas mazākumtautību ansambļu koncerti Vērmanes dārzā.

Siguldā

Piektdien, 17. jūlijā:

* pulksten 13:00 līdz 21.00 - Sarīkojumi Turaidā un Siguldā pulksten 18.00 Dainu kalna daudzinājums „Mantojums. Dainu kalnam – 30!”

Sīkāk internetā: www.festivalbaltica.com.

2. Dzīres Kuldīgā

Kuldīgā šajā nedēļas nogalē jau kopš ceturtdienas, 16. jūlija, notiek viens no vērienīgākajiem vasaras festivāliem Kurzemē – „Dzīres Kuldīgā”.

Tikai un vienīgi ,Dzīrēs Kuldīgā” būs skatāms un klausāms ar īpašu mīlestību gatavotais šīsvasaras lielkoncerts „Sirds stīgu spēle”, kas Kuldīgas estrādes apmeklētājus saviļņos piektdienas, 17. jūlija, vakarā pulksten 22.00. Aizraujošā muzikālā pastaigā visus vedīs populāri solisti, kā arī „Mirage Jazz Orchestra” un diriģents Mārtiņš Ozoliņš (biļešu cena: 8 – 15 eiro „Biļešu paradīzes” tīklā).

Ja Āfrikā bijušam cilvēkam obligāti jāredz tā saucamais eksotisko zvēru “lielais piecnieks”, tad ,,Dzīru” viesa obligātajā programmā jāiekļauj Alekšupītes pasākumu ,,trio” - ekstrēmais upītes skrējiens, ūdens karnevāls un superatrakcija ,,Zelta ikrs”, kuras košās bumbiņas spēj sagādāt īstus pārsteigumus saviem īpašniekiem (Alekšupītes skrējiens un karnevāls – sestdien, 18. jūlijā no pulksten 18.00).

Festivāla galvenajā dienā, sestdien, 18. jūlijā, sagaidīsim svētku kulmināciju - lielo, atraktīvo “Dzīru” gājienu un svētku dižballi. Tajā kopā ar grupu “Kraujas Band” dejas skurbumam varēs ļauties līdz pat četriem rītā, mirkli piestājot vien krāšņā salūta vērošanai naksnīgajās debesīs. Sestdienas programmā vēl daudz un dažādu pasākumu.

Svētdienas rītā smago metālu pilsētas estrādē rībinās un cilās spēkavīri - Latvijas čempionāta dalībnieki (no pulksten 12.00). Ģimeniski mierīgu, bet darbīgu rītu Pilsētas dārzā piedāvās „Šurumburums visai ģimenei”. Festivāla izklaides programmu noslēgs jautrās olu kaujas estrādē, bet saviļņojoši fināla akordi tradicionāli izskanēs Rātslaukumā ,,Dzīru” noslēguma koncertā „Lai dzirkstī prieks”, kurā šogad dominēs operešu melodijas (pulksten 19.00).

Dažādu žanru koncerti un izrādes, ballītes, karuseļi un sporta sacensības lieliem un maziem – visu pat nevar uzskaitīt, kas šajā nedēļas nogalē notiek Kuldīgā. Sīkāk internetā: www.kuldiga.lv.

Viens no festivāla „Dzīres Kuldīgā” atraktīvākajiem un jautrākajiem pasākumiem ir Alekšupītes karnevāls, kas šogad notiks sestdien, 18. jūlijā.
Viens no festivāla „Dzīres Kuldīgā” atraktīvākajiem un jautrākajiem pasākumiem ir Alekšupītes karnevāls, kas šogad notiks sestdien, 18. jūlijā.

3. Kolkasraga 975. dzimšanas diena

Kolkasragā, kur satiekas Baltijas jūra ar Rīgas jūras līci jeb dižjūra ar mazjūru, sestdien, 18. jūlijā tiks svinēti divu jūru svētki – „Kolkasragam 975”. Svētku nosaukumā minēta atsauce uz 975 gadiem kopš Kolkasraga senākais nosaukums „Domesnes” pirmo reizi bija lasāms Zviedrijā atrastajā Mervalas rūnakmenī, ko datē ar 1040. gadu.

Rūnakmenī rakstīts: „Sigrida cēla šo akmeni par piemiņu savam vīram Svenam, kas bieži burāja uz Semgallien (Zemgale) ar dārgu kuģi (te domāts kuģis, kas piekrauts ar dārgām precēm) apkārt Domesnaes (Kolkasrags)”.

Svētkos gaidāma jūras valdnieka vizīte, koncerti un balle, svētku uguņošana, amatnieku tirdziņš, bērnu diskotēka ar dūmu burbuļiem un sporta aktivitātes. Būs iespēja iepazīt Kolkasraga vēsturi, vērot jūras izskaloto atradumu un vietējo amatieru foto izstādi, veidot smilšu skulptūras un našķoties ar jūras veltēm.

Svētkos uzstāsies grupa „Credo”, ansamblis „Jūrkant’”, Miks Dukurs, DJ Nils Ketners, Ēriks Loks, Jānis Jarāns un Dainis Porgants, „Vecpilsētas dziedātāji”, deju grupa „Sensus”, Kolkas pūtēju orķestris, čehu tautas mūzikas ansamblis un citi viesi.

Svētki sāksies jau desmitos no rīta, bet oficiālā Jūras valdnieka sagaidīšana, svētku gājiens un svētku atklāšana sāksies vienos pēcpusdienā. Svētku lielkoncerts sāksies pulksten 18.00 un tam sekos balle līdz pirmajiem gaiļiem.

Sīkāk internetā: www.kolka.lv.

Sestdien visas dienas Kolkasragā, kur dižjūra satiekas ar mazjūru, tiks atzīmēta 975. gadadiena kopš rakstītos avotos pirmo reizi minēts Kolkasrags. Uz svētkiem ieradīsies arī pats Jūras valdnieks.
Sestdien visas dienas Kolkasragā, kur dižjūra satiekas ar mazjūru, tiks atzīmēta 975. gadadiena kopš rakstītos avotos pirmo reizi minēts Kolkasrags. Uz svētkiem ieradīsies arī pats Jūras valdnieks.

4. Svētki „Durbes kaujai – 755”

Savukārt Kurzemes otrā galā – dienvidos – Latvijas mazākajā pilsētā Durbē sestdien, 18. jūlijā, atzīmēs leģendārās Durbes kaujas 755. gadadienu. Jāatgādina, ka 1260. gadā notikusī Durbes kauja, kurā žemaišu karaspēks ar viņu pusē pārnākušo kuršu un igauņu atbalstu sakāva Vācu ordeņa Livonijas un Prūsijas atzaru krustnešus un viņu sabiedrotos, tiek uzskatīta par 13. gadsimta lielāko un nozīmīgāko kauju Austrumbaltijā. Durbes kauja apturēja Vācu ordeņa centienus īsā laikā ieņemt Žemaitiju un palīdzēja nostiprināties Lietuvas valstij. Pēc šīs kaujas pret vāciešiem sacēlās kurši, prūši un Sāmsalas igauņi.

18. jūlijā Durbē ar atraktīvām nodarbēm (loka šaušanu, zobenu cīņas paraugdemonstrējumu, bruņinieku kaujas skrējienu, radošo darbnīcu „Sievietes skaistums viduslaikos”, viduslaiku galda spēlēm, bruņu piemērīšanu), amatnieku tirgu, dokumentālām filmām, koncertu un citām aktivitātēm atcerēsies Durbes kaujas 755. gadadienu.

Svētku programmā: * no pulksten 14.00 – Amatnieku tirgus, šaušana ar loku, izstāde par Durbes kauju; * pulksten 15.00 svētku atklāšana, zobenu cīņu paraugdemonstrējumu; * no pulksten 16.00 līdz 21.00 – šķēpmešana, kaujas cirvju mešana, bruņinieku kaujas skrējiens, staigāšana ar koka kājām, bruņu piemērīšana un fotografēšanās un citas aktivitātes; * no pulksten 17.00 līdz 20.00 - Lieģu kultūras nama kapelas un Lietuvas folkloras kopu koncerts; * pulksten 21.00 - dokumentālā filma „Durbes kaujai - 750”; * pulksten 22.00 - zaļumballe kopā ar grupa „Sienāži” no Ventspils; * pulksten 23.00 – Uguns šovs.

Sīkāk internetā: www.durbe.lv.

18. jūlijā Durbē atzīmēs leģendārās Durbes kaujas 775. gadadienu. Tā bija kauja, kad kurši kopā ar igauņiem un lietuviešiem sakāva vācu krustnešus.
18. jūlijā Durbē atzīmēs leģendārās Durbes kaujas 775. gadadienu. Tā bija kauja, kad kurši kopā ar igauņiem un lietuviešiem sakāva vācu krustnešus.

5. Pilsētas svētki Krāslavā un Līvānos

Savukārt, ja šajā nedēļas nogalē esat Latgales pusē, apmeklējiet Pilsētas svētkus, kuri notiek gan Līvānos, gan Krāslavā.

* Līvānu pilsētas svētki notiek no 16. līdz 18. jūlijam, un devīze ir „Mēs maza cilts, mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba”. Piektdienas, 17. jūlija svētki noritēs zem saukļa „Tālas noskaņas zilā vakarā”. Un vakara galvenais pasākums droši vien būs grupas „Dzelzs vilks” koncerts pulksten 22.00.

Savukārt sestdiena, 18. jūlijs, būs Līvānu svētku Diždiena. Dienas pirmajā pusē notiks Motorizētā pilsētas modināšana, sporta svētki „Izaicini sevi un piedalies!”, Meža ielas skvēra atklāšana, folkloras festivāla „Baltica 2015” Latgales dienas koncerts „Gastejam Leivōnūs”, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, atrakcijas bērniem un citi aizraujoši pasākumi.

Pusseptiņos vakarā sāksies programma „Uguns un nakts Līvānos”, kurā būs svētku gājiens, muzicēs „Musiqq”, „Marhils un draugi” un „Jumprava”. Būs arī svētku uguņošana un nakts balle. Sīkāk internetā: www.livani.lv.

* Savukārt Krāslavā pilsētas svētki notiks piektdien un sestdien, 17. un 18. jūlijā. Svētku organizētāji aicina: „Pirmo reizi dosimies velotūrē pa Krāslavas gleznainākajām vietām, nakts ekskursijā ieraudzīsim mūsu pilsētu pavisam citādā apgaismojumā, skatīsim vaigā Latvijas spēkavīrus, līdz spēku apsīkumam dziedāsim karaoke, degustēsim gardākos Latgales ēdienus, Bērnu pilsētiņā savus bērnus vizināsim ar jautro ēzelīti un draudzīgo poniju, protams, sekosim līdzi “Ghetto Games” spēlēm, priecāsimies par Jauniešu koncertu un leksim diskotēkā...  Un noslēgumā baudīsim Svētku lielkoncertu, jo mums dziedās Andris Ērglis, Ieva Kerēvica un Co.  Zaļumballi spēlēs grupa “Juris un Jānis”. Lieki piebilst, ka būs arī salūts”.

Galvenie 18. jūlija pasākumi: * no pulksten 17.00 līdz 21.00 – Kulinārā mantojuma festivāls grāfu Plāteru pils kompleksā un 8 pulksten 21.00 – svētku lielkoncerts Krālsvas estrādē Pils ielā. Sīkāk internetā: www.kraslava.lv.

Krāslavas pilsētas svētku lielkoncertā uzstāsies arī kurzemnieks – dziedātājs Andris Ērglis.
Krāslavas pilsētas svētku lielkoncertā uzstāsies arī kurzemnieks – dziedātājs Andris Ērglis.

6. Operetes svētki Ikšķilē

Ikšķilē sestdien, 18. jūlijā, notiks pirmais Operetes festivāls, kas piedāvās koncertus un tikšanos ar iemīļotiem solistiem, muzikāli teatrālu uzvedumu bērniem un valšu vakaru.

 „Pasaulē operetes festivāli ir ļoti populāri, tādi notiek arī tepat kaimiņvalstīs. Tādēļ esmu priecīga, ka Operetes festivāls beidzot notiks arī Latvijā. Vēsturiskajā Ikšķiles kultūras telpā ar Operetes festivālu vēlamies ienest pasaules elpu, prieku, radīt svētkus un jaunu tradīciju Latvijā, kas nākotnē kļūtu par mākslinieciski nozīmīgu kultūras fenomenu,” stāsta Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa - Kozlovska.

* Festivālu 18. jūlijā pulksten 12.00 ieskandinās labdarības koncerts – veltījums Operetes teātra Latvijā atdzimšanai – „Ar mīlestību” Ikšķiles luterāņu baznīcā. (biļešu cena: 4 – 5 eiro).

* Tīnūžu muižas pagalmā notiks atrakcijas bērniem un muzikāli teatrāls uzvedums bērniem „Paukojam un Šmaukojam”, kas veltīts izcilā latviešu melodiķa, komponista Arvīda Žilinska 110. jubilejai. Uzveduma sākums pulksten 14.00 Uzvedumā skanēs daudzas tagadējo mammu un tētu iemīļotas dziesmas – „Rīta rosme”, „Lelles jaka”, „Kaķīts mans”, „Dziesma par slinko Jānīti” un daudzas citas. Uzvedumā piedalīsies operetes solisti un Madars Kalniņš ar džeza grupu (biļešu cena: 8 - 10 eiro).

* Atcerēties bijušo valsts Rīgas Operetes teātri, kas šogad atzīmētu 70 gadu jubileju, tikties ar savulaik iemīļotajiem un šodienas operetes solistiem, kopīgi raudzīties Latvijas operetes nākotnes aprisēs un risināt draudzīgas sarunas pie kafijas tases varēs pulksten 16.00 Ikšķiles tautas namā.

* Skaistākās operešu melodijas iemīļotu solistu izpildījumā un vasaras vakara romantiku ikviens aicināts baudīt svētku kulminācijā – Galā koncertā Ikšķiles estrādē. Tā sākums pulksten 20.00. Koncertā skanēs gan Arvīda Žilinska un citu latviešu komponistu operešu mūzika, gan arī skaistākās melodijas no pasaules operetes pūra (biļešu cena: 10 – 25 eiro).

* Svētki noslēgumā pulksten 23.00 – Valšu vakars Ikšķiles estrādē, kurā ikviens Johana Štrausa un citu slavenu valšu komponistu mūzikas pavadībā varēs izdejoties pēc sirds patikas.

Biļetes uz festivāla pasākumiem „Biļešu paradīzes” tīklā. Sīkāk internetā: www.operetesfonds.lv.

Johans Štrauss. Vīnes valsis

7. Izstāžu ceļvedis: modernisms Rīgas biržā, auto vēsture Liepājas muzejā un Pārnesumi Ogrē

* Mākslas muzejā „Rīgas Birža” (Doma laukumā 6, Vecrīgā) no sestdienas, 18. jūlija, līdz 30. augustam skatāma izstāde „Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. Laiku virpulī”. Aleksandru Drēviņu (1889 – 1938), vienu no latviešu mākslinieku - modernistu paaudzes, 1915. gadā bēgļu gaitas aizveda uz Maskavu, kur viņš nonāca krievu avangarda aktīvajā mākslas dzīvē. Tur viņš apprecējās ar „krievu avangarda amazoni” – mākslinieci Nadeždu Udaļcovu (1886 – 1961). Izstādē eksponēti abu mākslinieku darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Valsts Tretjakova galerijas (Krievija) krājuma, un no Pētera Avena privātās kolekcijas. Sīkāk internetā: www.lnmm.lv.

Nadežda Udaļcova. „Klusā daba ar kresēm” (1956. gads, audekls, eļļa).

Aleksandra Drēviņa un Nadeždaa Udaļcovas darbi mākslas muzejā „Rīgas Birža”

* Ogres Vēstures un mākslas muzejā līdz 1. augustam skatāma mākslinieces Vinetas Kaulačas personālizstāde „Pārnesumi I”. Māksliniece 2013. gadā izvirzīta prestižajai Purvīša balvai, un viņas izstāde Ogres muzejā aizsāk jaunu tradīciju – iepazīstināt ogrēniešus ar kādu no šim apbalvojumam nominētajiem māksliniekiem. Izstādē māksliniece turpina tēmu, kuru aizsākusi, veidojot personālizstādi „Absorbcija” 2012. gadā, mēģinot pieskarties tam, kas tik cieši notur skatienu, raugoties aizgājušā laika liecībās un fotogrāfijās. Mākslinieces darbos tā ir laika plūsma, kas pagājušā gadsimta septiņdesmitos gadus iezīmē kā bērnības teritoriju un turpinājumu atrod šodienas telpā. Sīkāk internetā: www.ogresmuzejs.lv.

Mākslinieces Vinetas Kaulačas jaunākajā izstādē Ogres muzejā „Pārnesumi I” izstādītajās gleznās gaismai un laikam piešķira gluži vai fiziska, taustāma substance.
Mākslinieces Vinetas Kaulačas jaunākajā izstādē Ogres muzejā „Pārnesumi I” izstādītajās gleznās gaismai un laikam piešķira gluži vai fiziska, taustāma substance.

* Liepājas muzejs atradis visnotaļ neierastu izstāžu zāli – muzeja garāžu (Kūrmājas prospektā 16). Tajā līdz 31 augustam skatāma izstāde „No garāžas līdz uzvarai", kura iepazīstina ar rallija „Kurzeme” vēsturi pusgadsimta garumā. Tāpat garāžā varēs tikties ar pilsētas autosporta vēstures pamatlicējiem un veidotājiem. Izstādes ekspozīcijas izveidošanai rallija ekipējumu, ar tā organizēšanu saistītus vēsturiskus materiālus, apbalvojumus, piemiņas lietas, suvenīrus, fotogrāfijas, videomateriālus, preses publikācijas, kā arī garāžas aprīkojumu un citus priekšmetus nodevuši rallija entuziasti un līdzjutēji, autosportisti un rallija veidotāji. Sīkāk internetā: www.liepajasmuzejs.lv.

Izstāde „No garāžas līdz uzvarai” Liepājas muzeja garāžā

Izstāde „No garāžas līdz uzvarai” Liepājas muzeja garāžā

* Liepājas muzejs sarīkojis vēl vienu auto tēmai veltītu izstādi. Līdz 9. augustam Liepājas muzeja ekspozīcijā „Liepāja okupāciju režīmos” (Klāva Ukstiņa) ielā 7/9 skatāma izstāde „Auto Liepājas ielās”, kura ļauj ielūkoties Liepājas pilsētas ielās un laukumos, atklājot pilsētas vēsturisko situāciju padomju okupācijas laikā - pēc Otrā pasaules kara līdz 1991. gadam. Izstādē aplūkojamas muzeja krājuma fotogrāfijas, kurās attēlotas automašīnas un sabiedriskais transports Liepājas ielās, laika posmā no 1945. līdz 1991. gadam. Tāpat izstādi papildina fotoattēli, kas vēsta par militārā transporta klātesamību Liepājā, „Sarkano metalurgu” un Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību. Papildus fotoattēliem izstādē eksponēti tehniskās literatūras klāsts, auto modelīši, padomju laika rotaļlietas, kas saistītas ar tehniku un citi priekšmeti. Sīkāk internetā: www.liepajasmuzejs.lv.

Padomjlaika auto Liepājas ielās

* Vēl nedēļu līdz 26. jūlijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma Valmieras muzeja mākslas kursu audzēkņu gleznu ekspozīcija. Jau divus gadus Valmieras muzejs interesentiem piedāvā iespēju izkopt savu mākslinieka talantu, apgūstot glezniecības iemaņas mākslinieces Ievas Lapiņas - Strazdītes vadībā. Izstādē apskatāmi gleznojumi, ko radījuši 12 nodarbību dalībnieki. Lielai daļai no viņiem nav iepriekšējas pieredzes vai zināšanu, bet slēpts talants, ko izdevies atklāt un attīstīt. Sīkāk internetā: www.muzejs.valmiera.lv.

Valmieras muzeja Izstāžu namā apskatāma muzeja mākslas kursu audzēkņu gleznu ekspozīcija. Savu jaunatklāto talantu tajā rāda 12 kursu dalībnieki.
Valmieras muzeja Izstāžu namā apskatāma muzeja mākslas kursu audzēkņu gleznu ekspozīcija. Savu jaunatklāto talantu tajā rāda 12 kursu dalībnieki.