foto: Valsts policija
Aizdomās par kukuļa došanu ārstam un vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju aizturētas septiņas personas
112
2021. gada 13. augusts, 11:49

Aizdomās par kukuļa došanu ārstam un vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju aizturētas septiņas personas

Jauns.lv

Valsts policija (VP) informē portālu Jauns.lv, ka šomēnes aizdomās par kukuļa došanu ārstam, kā arī vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju, par to pieprasot un saņemot materiālu labumu, ir aizturētas septiņas personas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plašāk par šiem gadījumiem VP sola informēt šodien plkst. 13.00 gaidāmajā preses konferencē, kurā piedalīsies VP priekšnieks Armands Ruks, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume un Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktore Antra Valdmane.

Policija atzīst, ka ir saņēmusi "atsevišķus signālus", ka ir cilvēki, kas, iespējams, mēģina apiet noteikto kārtību, lai iegūtu vakcinēšanas pret Covid-19 sertifikātu. Katrs šāds signāls tiekot rūpīgi izvērtēts un pārbaudīts, apgalvo VP.

"Antivakseru" protests pie Ministru kabineta 12. augustā

12. augustā plkst. 18 noticka vēl viens protests pret konceptuāli pieņemto likumprojektu par obligāto vakcināciju pret Covid-19. Uz protesta akciju ...

gallery icon
49

Jauns.lv jau jūlija vidū ziņoja par kādu gadījumu, kad ģimenes ārste no Latgales saņēma e-pastu, kurā “pret atlīdzību” palūgts viltot vakcinācijas dokumentus.

Toreiz policija atteicās uzsākt kriminālprocesu, jo neesot gūti objektīvi pierādījumi par lūguma izteicēja noziedzīgo nodomu - iespējamo kukuļdošanu.

Policija strādājot ciešā sadarbībā ar Veselības inspekciju un Nacionālo veselības dienestu, lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus. VP īstenojot prevenciju, izglītojošo un skaidrojošo darbu, lai šādi noziedzīgi nodarījumi nenotiktu.

Jau ziņots, ka no šī gada 1. jūnija sāka darboties nacionāla mēroga digitālais Covid-19 sertifikāts.

Kopumā ir pieejami triju veida sertifikāti – sertifikāts par veikto vakcināciju pret Covid-19, sertifikāts par Covid-19 laboratorisko analīžu rezultātiem, kā arī sertifikāts par Covid-19 izslimošanas faktu.

Gobzema sasauktais protests pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ...

gallery icon
115

Nepieciešamo sertifikātu var uzrādīt digitālā formā vai lejupielādēt un izdrukāt. Vienlaikus iespējams verificēt uzrādīto sertifikātu jeb pārbaudīt tā derīgumu, skenējot sertifikāta QR kodu.

Vakcinācijas sertifikāts tiks atzīts par derīgu tikai tādā gadījumā, ja pēc “Johnson&Johnson” jeb “Jannsen” pirmās potes vai “Pfizer”/”BioNTech” vai “Moderna” abu pošu saņemšanas ir pagājušas vismaz 14 dienas, savukārt “AstraZeneca” gadījumā – no 22. līdz 90. dienai pēc pirmās potes saņemšanas vai uzreiz pēc otrās potes saņemšanas.

Pārslimošanas sertifikāts tiks atzīts par derīgu tikai gadījumā, ja pēc pozitīva testa (koronovīrusa 2019-nCov RNS) rezultāta ir pagājušas vismaz 11 dienas. Šī sertifikāta derīguma termiņš ir 180 dienas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās