foto: baldone.lv
Baldones novada mērs Raimonds Audzers palielinājis uzkrājumus par 7500 eiro
Baldones novada mērs Raimonds Audzers.
Novadu ziņas
2021. gada 26. jūnijs, 16:19

Baldones novada mērs Raimonds Audzers palielinājis uzkrājumus par 7500 eiro

LETA

Baldones novada mērs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V) iepriekšējā gada laikā palielinājis uzkrājumus par aptuveni 7500 eiro, liecina viņa amatpersonas deklarācija par 2020.gadu.

2019.gadā viņa bezskaidras naudas uzkrājumi divās bankās kopumā bija 139 935 eiro, bet 2020.gadā - 147 428 eiro.

Audzeram būtiski sarukusi pašvaldības maksātā alga. Ja 2019.gadā no Baldones novada domes viņš saņēma 26 189 eiro, tad pērn par nepilniem 10 000 eiro mazāk, gada laikā saņemot algā 16 413 eiro.

Iespējams, tas saistīts ar viņa atrašanos ilgstošā darba nespējā. No Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras viņš 2020.gadā saņēmis pabalstu vairāk nekā 10 800 eiro.

Pērn Audzers atbrīvojies no 1995.gada izlaiduma automašīnas "Toyota Carina", līdz ar to viņa īpašumā ir divi braucamrīki - 2004.gada izlaiduma "Toyota Corolla" un 2008.gada izlaiduma "Toyota Rav4".

Baldones mērs deklarējis savā īpašumā divus dzīvokļus Rīgā, zemi Rīgā, kas ir kopīpašumā un divus nekustamos īpašumus Baldones pagastā.

Politiķim īpašumā ir arī 31 "Latvijas Gāzes akcija aptuveni 300 eiro vērtībā un tik pat daudz "Conexus Baltic Grid" akciju 31 eiro vērtībā.

Audzers pēdējās Ķekavas novada domes vēlēšanās startēja no "Jaunās vienotības" saraksta. Viņš tika iekļauts sarakstā ar otru numuru, bet, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, vēlēšanās noslīdēja uz 12. vietu savā sarakstā. 

Audzers bija arī "Jaunās vienotības" visvairāk svītrotais deputāts. Viņu izsvītroja 260 vēlētāji. Turklāt Audzers bijis arī visvairāk svītrotais deputāta amata kandidāts Ķekavas domes vēlēšanās no visiem sarakstiem. Nākamais aiz viņa ir Latvijas Zemnieku savienības saraksta pārstāvis Juris Stikāns, kuru izsvītroja 240 vēlētāji.

LETA jau ziņoja, ka jaunajā Ķekavas novadā, kam tiks pievienots Baldones novads, četru vēlēšanu sarakstu pārstāvji parakstījuši sadarbības memorandu. Par sadarbību vienojās "Latvijas attīstībai" un politiskā partija "Izaugsme" (LA/Izaugsme), Latvijas reģionu apvienība (LRA), Nacionālā apvienība un Vidzemes partija (NA/Vidzemes partija) un Jaunā konservatīvā partija (JKP).

Koalīcijas līdera lomu uzņēmies LA/Izaugsme kopīgais saraksts, kas par domes priekšsēdētāju virzīs Juri Žilko. Līdz ar šo vienošanos opozīcijā paliks līdzšinējā novadā valdošā partija "Jaunā vienotība" un pašreizējā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.