Sabiedrība
2021. gada 20. jūnijs, 16:18

Mārupē policija privātā teritorijā pārtraukusi nesaskaņotu pasākumu ar vairāk nekā 20 personām

Jauns.lv / LETA

Mārupē privātā teritorijā svētdien noticis nesaskaņots pasākums ar vairāk nekā 20 personu dalību, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Viņa skaidroja, ka tādējādi personas bija pārkāpušas epidemioloģiskos noteikumus. Trīs personas administratīvā kārtā tika aizturētas un pret tām sākti administratīvā pārkāpuma procesi - divi par neatļautu pasākuma organizēšanu un viens par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām.

Savukārt pārējiem sanākušajiem cilvēkiem VP darbinieki ir izskaidrojuši epidemiologiskās prasības un pasākums pārtraukts.

Sociālajā tīklā "Facebook" svētdien Aivars Smans pārraidīja tiešraidi no, visticamāk, policijas automašīnas.

Video redzams arī Kaspars Lasis, kurš regulāri piedalās līdzīgos pasākumos - filmē Covid-19 protestus, konfliktē ar policiju.

Tāpat pasākuma vietā tika manīts arī uzņēmējs, bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks Arnolds Babris, kurš bija viens no 2020. gada 12. decembra "tautas sapulces" redzamākajiem dalībniekiem, kā arī oficiāli pieteica 2020. gada 10. oktobra pasākumu, kurā uzstājās Saeimas deputāts Aldis Gobzems.

"Tautas sapulce" 11.novembra krastmalā pulcē tūkstošus

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk ...

gallery icon

Sociālajos tīklos publicētajos video redzams, kā vīrieši apgalvo, ka policijas darbinieki ieradušies privātā, miermīlīgā pasākumā un aizturējuši viņus. VP darbinieki skaidroja epidemiologiskās prasības.

Smans, kurš ir Daugavpilī reģistrētas biedrības "Tautas kalpi" dalībnieks, iepriekš savā "Facebook" kontā vācis ziedojumus un aicinājis domubiedrus 20.jūnijā plkst.11 apciemot konkrētu adresi Mārupē, lai "parādītu savu attieksmi", demonstratīvi dedzinot sejas maskas. Šajā pašā akcijā arī bija iecerēts vākt parakstus par prasību uzrādīt tautai Satversmes oriģinālu.