foto: kuldiga.lv
Kuldīgas pašvaldības policija "darba vajadzībām" iepērk augstpapēžu zābakus un kurpes
Kuldīgas pašvaldības policija savus darbiniekus pērn centusies aplaimot ar “smukumkurpēm”. Tomēr prieki nebija ilgi, pēc pašvaldības veiktā audita par kurpēm iztērētā nauda bija jātmaksā budžetā.
Novadu ziņas
2021. gada 12. maijs, 10:31

Kuldīgas pašvaldības policija "darba vajadzībām" iepērk augstpapēžu zābakus un kurpes

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Visnotaļ dīvainu iepirkumu pagājušajā gadā veikusi Kuldīgas pašvaldības policija – tā par nodokļu maksātāju naudu kādai savai darbiniecei iegādājusies apavus, kas nu nekādi neliecina par to, ka tie būtu kārtībsargātāju uniformas neatņemama sastāvdaļa: augstpapēžu zābaki un augstpapēžu laiviņas.

Par dīvaino iepirkumu vietēja mēroga skandālu sacēla Kuldīgas domes opozīcijas deputāte Kristīne Ansone no Nacionālās apvienības, kura sociālajos tīklos ierakstīja:

"Iepazīstoties ar pašvaldības policijas grāmatvedības dokumentiem, atklāju nepatīkamu ainu. 2020. gadā policija iegādājusies vairākus apavu pārus, tostarp tādus, kas nekādi neatbilst izpratnei par policijas darba apaviem: augstpapēžu laiviņas, augstpapēžu zābakus un pat “New Balance” firmas botas un “Bugatti” mokasīnus. Tāpat iegādāts medību apģērbs diviem cilvēkiem, motociklistu cimdi un citi apģērbi. Te vietā ir jautājums, vai tiešām šādas preces nepieciešamas darba pienākumu pildīšanai. Vai esam droši par to, kā tiek izlietoti pašvaldības līdzekļi?"

Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska uz to reaģēja, paziņojot: "Pēc novada domes sēdes ir izdots pašvaldības vadības rīkojums par audita uzsākšanu Kuldīgas novada pašvaldības policijā attiecībā uz apavu un apģērba iegādi 2020. gadā un transportlīdzekļu izmantošanu atbilstoši darbības mērķim".

Nu Kuldīgas laikraksts "Kurzemnieks" informē, ka audits veikts un tā rezultātā "konstatēts, ka vienam darbiniekam četri apavu pāri iegādāti neatbilstoši normām. Pēc pašvaldības pieprasījuma darbinieks naudu (171,27 eiro) par tiem budžetā jau atmaksājis".

Savukārt par mednieku apģērbu nebija pretenziju, jo tas piešķirts policistiem, kuri pārbauda makšķerēšanas noteikumus Ventā, un tvarsta maluzvejniekus.

Kuldīgas pašvaldības policijas priekšnieks Kaspars Šabāns, izsaukts uz domes "sarkanā tepiķa", pieļautās kļūdas atzinis un solījis laboties. Domes deputāti Šabānam izteikuši rājienu un uzdevuši sešu mēnešu laikā savest kārtībā iestādes grāmatvedību un izstrādāt jaunus noteikumus, kā turpmāk pašvaldības policijai jāveic iepirkumi.

Neizpalika arī audzināšanas pasākumi: pašvaldības policijas priekšnieks ar vietvaras rīkojumu nosūtīts uz vadītāju mācībām par iestādes iekšējās kontroles standartiem un risku vadību.

Tēmas