foto: LETA
Vakcinācijas biroja darbiniekiem būtiski samazinās algas
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.
Sabiedrība
2021. gada 21. aprīlis, 16:45

Vakcinācijas biroja darbiniekiem būtiski samazinās algas

Jauns.lv

No šodienas Vakcinācijas projekta birojs ir pilnībā pievienots Nacionālajam veselības dienestam (NVD), un turpmāk tā darbinieki saņems ievērojami mazākas algas.

NVD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evija Štālberga portālam Jauns.lv pavēstīja, ka darbinieku algu izmaiņas ir spēkā no šodienas.

Šodien ir noslēgtas trīspusējas vienošanās ar katru darbinieku (paraksta darbinieks, NVD un Veselības ministrija) par darba tiesisko attiecību turpināšanu NVD.

Neviens darbinieks nav atteicies parakstīt vienošanos par darba attiecību turpināšanu NVD.

Krietni mazākas algas

Līdz ar Vakcinācijas biroja pārveidošanu par NVD struktūrvienību, notiek šīs struktūrvienības pāreja uz vienoto atalgojuma sistēmu. Tādējādi tās darbinieki turpmāk saņems ievērojami mazāku atalgojumu.

Piemēram, Vakcinācijas projekta biroja vadītāja 4905 eiro vietā saņems 1917 eiro, bet citi darbinieki - vakcinācijas procesa, loģistikas, informāciju tehnoloģiju un komunikācijas koordinatori - 4247 eiro vietā saņems 1647 eiro.

Savukārt komunikācijas vadītāja asistents 2108 eiro vietā saņems 1190 eiro, bet komunikācijas konsultants - 3300 eiro vietā 1382 eiro. Tikmēr vakcinācijas procesa koordinācijas speciālisti saņems 1382 eiro, lai gan iepriekšējais atalgojums veidoja 2729 eiro un 2446 eiro.

Atalgojumu apmēri otrdien tika prezentēti Ministru kabineta sēdē. Mēnešalgu apmērs tabulā ir norādīts bruto.

Nebūs garantētas piemaksas

Jautāta, vai Vakcinācijas biroja darbinieki saņems kādas piemaksas par savu darbu, īpaši ņemot vērā, ka viņu atalgojums samazināsies, Štālberga norādīja, ka piemaksas var tikt piešķirtas atbilstoši ārējiem normatīviem un NVD vienotajai iekšējai kārtībai.

Tas nozīmē, ka piemaksas var tikt maksātas par virsstundu darbu, par veikto darbu papildus tiešajiem pienākumiem un īpašiem nopelniem iestādes mērķu sasniegšanā.

Garantētas piemaksas darbiniekiem nav noteiktas.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Vakcinācijas projekta birojs, kas sākotnēji tika izveidots kā Veselības ministrijas struktūrvienība, no 21.aprīļa tiek pilnībā pievienots NVD kā tā struktūrvienība.

NVD jaunās stuktūrvienības nosaukums ir “Vakcinācijas projekta nodaļa” un tā ir tieši pakļauta NVD direktoram.