foto: LETA
Raidījums: "Jaunās paaudzes" līderis Ļedjajevs veido jaunu televīziju, ap kuru vienojas Covid-19 noliedzēji
Sabiedrība
2021. gada 4. aprīlis, 20:19

Raidījums: "Jaunās paaudzes" līderis Ļedjajevs veido jaunu televīziju, ap kuru vienojas Covid-19 noliedzēji

Jauns.lv / LETA

"Jaunās paaudzes" līderis Aleksejs Ļedjajevs veido jaunu televīziju "Brīvvalsts TV", ap kuru vienojas Covid-19 noliedzēji, šodien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums norāda, ka spēkus pamazām apvieno Aldi Gobzemu atbalstošie dažādu nelielu kustību un virtuālu veidojumu pārstāvji, kuri noliedz 5G un izsmej Covid-19 vīrusa nopietnību.

Viņu darbībām aizvien aktīvāk pievienojas "Jaunās paaudzes" līderis Ļedjajevs. Viņš solot gatavot jaunu televīziju un uztur kontaktus ar vairākiem prokrieviski noskaņotiem cilvēkiem ārvalstīs.

Interneta platformās pēdējo nedēļu laikā aizvien biežāk parādoties video, kas pēc stilistikas it kā atgādina televīzijas ziņu raidījumus. To uzdevums esot atmaskot patiesību par "Covid-19", norāda raidījums.

"Brīvvalsts TV" esot projekts, kurā apvienojušies vairāki oficiāli nekur nereģistrētas apvienības "Latvijas brīvības alianse" locekļi. 

Vienkopus viņi sapulcējās pagājušā gada 12.decembrī, kad alianse rīkoja mītiņu krastmalā un pēc tam braucienus uz vairākām Latvijas pilsētām.

"Brīvvalsts TV" sižetos tiekot apšaubīta "Covid-19" eksistence, ironizēts par valdības ieviestajiem ierobežojumiem un izplatītas dažādas sazvērestības teorijas. 

"Brīvvalsts TV" projektā kā producente piesaistīta bijusī televīzijas darbiniece - "Mājokļa Jautājums" vadītāja Baiba Zvaigznīte.

Kā vēsta "Nekā personīga", oficiāli nereģistrētās "Latvijas Brīvības alianses" redzamākie biedri ir "Memory Water" īpašnieks Jānis Pļaviņš, bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks, AS "Brīvais vilnis" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, 5G apkarotājs Andris Ciekurs, Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvis - Roberts Klimovičs un Gobzems.

Kopā ar viņiem aizvien skaļāk sevi piesaka reliģiskās organizācijas "Jaunā Paaudze" līderis Ļedjajevs.

Raidījums atgādina, ka "Jauno paaudzi" pirms vēlēšanām savulaik prasmīgi izmantoja Aināra Šlesera Latvijas pirmā partija.

ĻedjaJeva reliģiskajai organizācijai ir izveidotas draudzes 18 Latvijas pilsētās.