0dienas
6stundas
23minūtes
46sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Atvērtajā treniņā pie Raiņa pieminekļa sporto arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
foto: ekrānuzņēmums no video
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) piedalās sestdienas atvērtajā treniņā Esplanādē. Aktivitātes, sekojot, lai tiktu ievēroti spēkā esošie Covid-19 drošības noteikumi, tikmēr uzraudzīja Valsts policija.
Sabiedrība

Atvērtajā treniņā pie Raiņa pieminekļa sporto arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens

Jauns.lv

Sestdien, 20. martā, Rīgas centrā, Esplanādē aizritēja otrais atvērtais treniņš, kura ietvaros, kā skaidro organizatori, bija plānots aicināt valdību uz diskusiju, lai kopīgi atrastu veidu, kā ļaut interesentiem plašāk un ievērojot drošību nodarboties ar sportu. Pasākumā aktīvi piedalījās arī iekšlietu ministrs (KPV LV) Sandis Ģirģens.

Atvērtajā treniņā pie Raiņa pieminekļa sporto arī ...

Kā novēroja Jauns.lv, ministrs pasākumā, kura gaitu uzraudzīja Valsts policija, sveicinājās un sarunājās ar klātesošajiem par Covid-19 ierobežojumu tēmu, kā arī piedalījās aktivitātēs.

Cita starpā, kādā brīdī Ģirģens uz īsu brīdi piebiedrojās jauniešiem, kuri basketbolista Kaspara Kambalas vadītā treniņa ietvaros izpildīja atspiešanos un citus vingrinājumus.

foto: ekrānuzņēmums no video
Iekšlietu ministrs (pa kreisi, lejā) atspiežas kopā ar jauniešiem. Atvērto treniņu tikmēr uzrauga viņa ministrijas padotībā esošā Valsts policija.
Iekšlietu ministrs (pa kreisi, lejā) atspiežas kopā ar jauniešiem. Atvērto treniņu tikmēr uzrauga viņa ministrijas padotībā esošā Valsts policija.

Treniņš veltīts sporta atbalstam

Šis ir jau otrs šāda veida treniņš, iepriekšējam notiekot 27. februārī, iepretim Ministru kabineta ēkai.

Šo sestdien nodarbības sākās ap pulksten 13.00, un bija pārstāvētas dažādas sporta disciplīnas.

Esplanādē norit atvērtais treniņš

Šodien Rīgas centrā, Esplanādē uz atvērto treniņu sanāca ievērojams skaits pašmāju sportistu un veselīga dzīvesveida entuziastu, lai, kā informē organizatori, ...

Trenējās vērā ņemams skaits dažādu cīņas sporta klubu, un kopumā iesaistījās visdažādāko vecumu ļaudis.

Notiekošo tikmēr uzraudzīja neliels skaits Valsts policijas darbinieku, taču nekādu starpgadījumu publiskā treniņa laikā nebija.

Kā treniņa rīkotāji portālā “Facebook” norādīti pazīstamais bokseris Kristaps Zutis, “Ghetto Fight”, “Agon Fight Club”, “Basketbola Klase” un citas ar sporta nozari saistītas organizācijas.

Starp treniņu grupu vadītājiem bija basketbolists, bokseris Kaspars Kambala, titulētais un talantīgais Latvijas azerbaidžāņu kikbokseris Zaurs Džavadovs, juriste, Rīgas domes deputāte (LRA) un aktīviste Ieva Brante, kā arī citi.

Rīkotāji jau iepriekš paziņoja, ka apņemas ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus un iesaistīties sarunā, lai rastu kopīgu veidu, kā turpmāk atļaut pilnvērtīgākus treniņus tiem.

Jāpiezīmē, ka pasākuma rīkotāji jau pirms pirmā atvērtā treniņa 27. februārī darīja zināmu, ka “populistus, politiskos saukļus vai partiju reklāmas” treniņa laikā nevēlas redzēt un parūpēsies, lai populisti paliktu “aiz borta”.

“Mūsu mērķis – atgādināt par sevi. Citādi vīrusu mēs uzvarēsim, bet karogu virs galvas vairs nebūs kam celt! Tiekamies, draugi, treniņā!” tika teikts organizatoru pieteikumā pirms treniņa pie valdības mājas.

Arī 20. marta aktivitātes tika popularizētas sociālajos tīklos kā bez politisku organizāciju dalības.