Sabiedrība
2021. gada 27. februāris, 15:31

Cīņas meistari un citi sportisti pie Ministru kabineta uzrīko atvērto treniņu, aicina valdību uz dialogu

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Šodien pie Ministru kabineta (MK) ēkas Rīgas centrā uz atvērto treniņu sanāca apmēram simts pašmāju sportistu, lai, kā informē organizatori, aicinātu valdību uz dialogu un izstrādātu noteikumus, kuri ļautu sportistiem pilnvērtīgāk trenēties Covid-19 laikā.

Atvērtais treniņš sākās ap pulksten 13.00. Tā dalībnieki, kuru bija ap simtu, kopā ar treniņu vadītājiem izvietojās pretī MK ēkas esošajā liepu alejā, kā arī blakus Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālei.

Pārstāvētas bija dažādas sporta disciplīnas. Trenējās vērā ņemams skaits dažādu cīņas sporta klubu, un kopumā iesaistījās visdažādāko vecumu ļaudis.

Sportisti uzrīko atvērto treniņu pie valdības mājas

2021. gada 27. februārī pie Ministru kabineta (MK) ēkas Rīgas centrā uz atvērto treniņu sanāca apmēram simts pašmāju sportistu, lai, ...

gallery icon
80

Notiekošo tikmēr uzraudzīja Valsts policija. Nekādu starpgadījumu publiskā treniņa laikā nebija.

Treniņš veltīts sporta atbalstam – populistus aicina paklusēt

Kā treniņa rīkotāji portālā "Facebook" norādīti pazīstamais pankrationa treneris Manvels Isadžanjans un bokseris Kristaps Zutis.

“Aicinām uz atvērto treniņu pie Ministru kabineta. Mēs, Latvijas sportisti, cilvēki, kuri nes Latvijas vārdu pasaulē, esam izlikti uz ielas! Mēs vairākkārt esam pierādījuši, ka jebkādos apstākļos esam gatavi celt Latvijas karogu virs galvām! Mēs uz sacenībām esam braukuši visdažādākos veidos, gulējuši autobusos un tik un tā aizstāvējuši Latvijas godu! Mēs neaicinām uz agresiju un neprasām pabalstus vai īpašu attieksmi – mēs aicinām uz dialogu, lai izstrādātu noteikumus un sameklētu iespējas vispatriotiskākajai sabiedrības daļai – sportistiem par mums neaizmirst! Neaizmirst, ka tautas sports ir veselīgas sabiedrības pamatā!” sociālajos tīklos pauduši treniņa organizatori.

Starp treniņa dalībniekiem bija arī fitnesa entuziaste, juriste un Rīgas domes deputāte (LRA) Ieva Brante, kā arī titulētais un talantīgais Latvijas azerbaidžāņu kikbokseris Zaurs Džavadovs.

Rīkotāji jau iepriekš paziņoja, ka apņemas ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus un iesaistīties sarunā, lai rastu kopīgu veidu, kā turpmāk atļaut pilnvērtīgākus treniņus tiem.

Jāpiezīmē, ka pasākuma rīkotāji arī darījuši zināmu, ka “populistus, politiskos saukļus vai partiju reklāmas” treniņa laikā nevēlas redzēt un parūpēsies, lai populisti paliktu “aiz borta”.

“Mūsu mērķis – atgādināt par sevi. Citādi vīrusu mēs uzvarēsim, bet karogu virs galvas vairs nebūs kam celt! Tiekamies, draugi, treniņā!” teikts treniņa organizatoru pieteikumā.