foto: Publicitātes foto
Logopēdi un mūzikas terapeiti studē Liepājas Universitātē
Sabiedrība
2021. gada 16. februāris, 06:00

Logopēdi un mūzikas terapeiti studē Liepājas Universitātē

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Liepājas Universitāte izsenis saistās ar skolotāju profesiju, jo universitāte vēsturiski aizsākas ar Liepājas pedagoģisko skolu, kas izveidota 1945. gadā, bet 1950. gadā tā pārtop par Skolotāju institūtu. Arī 21. gadsimtā skolotāja un sociālā darbinieka profesijas Liepājas Universitātē var apgūt Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē.

Laika gaitā studiju programmu piedāvājums ir audzis un pilnveidojies un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātē šobrīd ir divas programmas, kuras ir atzītas Eiropā un kuras var apgūt tikai te.

Maģistra studiju programma “Mūzikas terapija” sagatavo speciālistus, kas zinātniski pielieto mūziku ārstnieciskiem nolūkiem. Virziena “Veselības aprūpe” vadītāja Santa Striguna skaidro: “Liepājas Universitāte var lepoties, ka programma Latvijā mūzikas terapeitu sagatavošanai dzimusi tieši Liepājā. Esam pirmie, kas Latvijā šo programmu aizsākuši īstenot, un tas lielā mērā ir programmas direktores Mirdzas Paipares nopelns un mērķtiecīgs darbs. Esam novērtēti Eiropas līmenī – Liepājas Universitātes profesionālā maģistra studiju programma “Mūzikas terapija” ir starp desmit programmām Eiropā, kas atspoguļotas izdevumā  "Music Therapy Training Programmes in Europe: Theme and Variations", kurš izdots ar mērķi aktualizēt mūzikas terapeitu profesionālo sagatavošanu Eiropā.

Liepājas Universitāte vienīgā Latvijā bakalaura programmā sagatavo logopēdus ar kvalifikāciju skolotājs logopēds. Programma ir studentu pieprasīta un programmas direktore Gundega Tomele atzīst, ka svarīgākais ir mūsdienīgums un studiju atbilstība logopēda profesijas būtībai: “Liepājas Universitāte ir vēsturiski pirmā augstskola Latvijā, kur ir iespējams apgūt zināšanas logopēdijas jomā. Programma sniedz unikālu iespēju iegūt bakalaura grādu logopēdijā, apgūt skolotāja logopēda profesiju, kā arī iesaistīties pētniecībā Runas un balss izpētes laboratorijā, kas ir aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām un ir atpazīstama ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Studiju procesā tiek iegūtas starpdisciplināras zināšanas logopēdijas, medicīnas, pedagoģijas un valodniecības jomās, tiek īstenota teorijas un prakses vienotība. Četru gadu garumā, soli pa solim tiek apgūtas zināšanas, lai sniegtu logopēdisko palīdzību kā bērniem, tā pieaugušajiem. Un pats galvenais – logopēda profesija ir ne tikai vajadzīga un nozīmīga, tā ir arī radoša un interesanta!” 

Jāpiezīmē, ka logopēdijas jomā Liepājas Universitātē un Runas un balss izpētes laboratorijā strādā viena no 2020. gada labākajām jaunajām zinātniecēm Baiba Trinīte, kura ir arī Latvijas Logopēdu asociācijas valdes priekšsēdētāja, labi zināma starptautiskajās profesionāļu aprindās, savulaik bijusi Eiropas Logopēdu asociācijas viceprezidente. 

Liepājas Universitātes studiju prorektore Māra Zeltiņa uzsver:” Iespēju universitātē reģionā studēt Latvijā unikālās studiju programmās   novērtē studenti ne tikai no Kurzemes, bet no visas Latvijas. Programmu vadības un docētāju profesionalitāte, mērķtiecība un radošums ir ļāvis izvirzīt ambiciozus plānus abu programmu tālākai attīstībai, paplašinot specializāciju un dodot bakalaura programmas absolventiem iespēju turpināt veidot karjeru izvēlētajā jomā.”.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Liepājas Universitāti