Sabiedrība
2021. gada 26. janvāris, 23:16

"Muļķība vienmēr ņem virsroku" - Ozolniekos noslīkst makšķernieks

Jauns.lv

Vakar, 25. janvārī, Ozolniekos ar traģiskām sekām izvērtās kāda makšķernieka lēmums kāpt uz ledus. Lai arī visu mūžu kungs bija nodarbojies ar zemledus makšķerēšanu, tomēr nebija ievērojis piesardzību nekāpt uz plānā ledus.

Kungs vakar piebrauca pie Iecavas upes un gāja makšķerēt, bet pēc savas automašīnas tā arī neatgriezās, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā". 

Par pensionāru sāka interesēties tuvinieki. Viņa draugs Jānis noskaidroja, ka vīrietis jau plkst. 13.00 dienā uzkāpa uz ledus un izurba āliņģi.

"Vakarā cilvēks, kurš viņu zina, ieraudzīja to mašīnu un saprata, ka kaut kas nav labi. Sāka meklēt kaut kādu informāciju, viņa sieva mājā nebija, tad atnāca pie manis. Tad mēs te braucām, apskatījām, neko neredzējām, zsaucām glābšanas dienestu," stāsta Jānis. 

Vakar meklēšanas darbi neizrādījās sekmīgi, tāpēc šodien tos nācās atsākt.

"Sākumā mēs nirstam iekšā tur, kur ir ielūzusī vieta. Pārmeklējam to uz riņķi, pārmeklējam kādus 15-20 metrus," teic VUGD Jelgavas daļas ugunsdzēsējs glābējs Ivo Siliņš. 

Pēc pirmā mēģinājuma glābēji iekāpa busiņā apsildīties, bet pārdesmit minūtes vēlāk jau ledū izcirta otru āliņģi nedaudz tālāk. Bija jāseko līdzi straumei, jo cilvēks varēja būt aizpeldējis tālu.

Meklēšana bija stundām ilga un Jānis sekoja līdzi glābēju darbam. Viņš pauž nožēlu, ka draugs tomēr kāpis uz tik plānas virsmas.

"Muļķība vienmēr ņem virsroku. Visu mūžu makšķerēja. Skumīgi, jo īpaši sievai," bilst Jānis. 

Dienas vidū glābējs Kristaps zem ūdens uztaustīja ķermeni. Jānis visbeidzot bija aizbraucis mājās un to neredzēja. Pensionāru izvilka no ūdens un noguldīja krastā.

Ugunsdzēsēji vēlreiz atgādina, ka ledus biezums no malas mēdz izskatīties maldinošs un nekad nevajag riskēt ar savu drošību, pārgalvīgi staigājot pa aizsalušām ūdenstilpēm.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.