Ar trešdienu laiks mainīsies, dāvājot vairāk saules un siltumu
Trešdien mainīsies laiks, dāvājot vairāk saules un līdz ar to siltāku laiku.
Sabiedrība
2015. gada 7. septembris, 09:34

Ar trešdienu laiks mainīsies, dāvājot vairāk saules un siltumu

Jauns.lv

Pirmdien virs Latvijas drūzmēsies nokrišņu mākoņi. Vēl otrdien nokrišņi virs Latvijas būs spēcīgāk jūtami Latvijas centrālajā daļā, bet dienas otrajā pusē nokrišņu masas pametīs Latviju un, sākot ar trešdienu, basketbola fani Latvijas - Ukrainas un Latvijas - Igaunijas spēli fanu zonā pie Brīvības pieminekļa varēs baudīt zem skaidrām un saulainām debesīm. Nedēļas sākumā gaisa temperatūra dienā būs rudenīgi dzestra +14..+15 grādi, bet, sākot ar trešdienu, dienas laikā kļūs siltāks, sasniedzot +17...+18 grādus, liecina laika ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Vēl pirmdien lielākajā daļā Latvijas teritorijas izjūtam mākoņu un nokrišņu klātbūtni. Rīgā visas dienas garumā būs mazmākoņains, apmācies laiks. Vietām uzlīs lietus un sagaidāms pērkona negaiss. Diennakts gaisa temperatūra būs rudenīgi vēsa - gan naktī, gan dienā termometra stabiņš turēsies +13... +14 grādu robežās. Dienas laikā spēkā pieņemsies ziemeļu-ziemeļrietumu virziena vējš, kas brāzmās sasniegs 6 metrus sekundē. Līdzīgi laika apstākļi būs arī Valmierā – diennakts būs apmākusies, gaidāms neliels lietus un pērkons. Dienas laikā gaiss iesils par pāris grādiem vairāk nekā Rīgā, sasniedzot +16 grādus, bet uz vakaru termometra stabiņš noslīdēs līdz +12 grādiem. Arī Daugavpilī šodien valdīs apmācies, lietains un vēss laiks - gaisa temperatūra dienas laikā turēsies pie pieticīgās +12 grādu atzīmes. Kurzemes piekrastē valda patīkamāki laika apstākļi - Liepājā pie debesīm mākoņi mīsies ar sauli, brīžiem uzlīs neliels lietus un vietām ducinās pērkona negaiss, taču saulītes ietekmē gaiss dienas laikā iesils līdz +16 grādiem. Šodien būs vējains - ziemeļu vējš, kas brāzmās sasniegs 6 metrus sekundē, radīs sajūtu, ka gaiss ir par pāris grādiem vēsāks.

Otrdien nokrišņi virs Latvijas būs spēcīgāk jūtami Latvijas centrālajā daļā. Dienas otrajā pusē nokrišņu masas pametīs Latviju un, sākot ar trešdienu, laiks kļūs saulaināks un siltāks. Rīgā, Valmierā, Daugavpilī otrdienas pirmajā pusē debesis klās mākoņi, līdzi nesot nelielu lietu un vietām pērkona negaisu. Arvien pūtīs griezīgais ziemeļu vējš ar ātrumu 4 līdz 5 metri sekundē. Dienas otrajā pusē starp mākoņiem parādīsies saule. Naktī un rīta stundās gaisa temperatūra Rīgā svārstīsies +11...+12 grādu robežās, bet dienas laikā pakāpsies par pāris grādiem - līdz +15, Valmierā gaisa temperatūra naktī +10 grādi, bet dienā +16 grādi, Daugavpilī gaisa temperatūra naktī +11 grādi, bet dienā +13...+14 grādi. Kurzemes piekrastē Liepājā diena kopumā būs saulaina, pie debesīm būs neliels mākoņu daudzums, tomēr brīžiem uzlīs neliels lietus. Diennakts temperatūra turēsies pie +15 grādu atzīmes.

Trešdien mainīsies laiks, dāvājot vairāk saules un līdz ar to siltāku laiku. Naktī uz trešdienu Rīgā vēl būs apmācies un vietām lietains laiks, taču rīta stundās mākoņi klīdīs un saulīte ausīs pie skaidrām debesīm. Naktī un rīta stundās gaisa temperatūra būs +11...+12 grādi, bet dienas laikā iesils līdz +17 grādiem. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš līdz 3 metriem sekundē. Valmierā naktī un no rīta būs skaidrs laiks, bez nokrišņiem. Tāpat kā Rīgā, arī Valmierā un Daugavpilī diena būs saulaina ar nelielu mākoņu daudzumu. Dienas vidū var uzpilināt neliels lietus. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās +9...+11 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +15...+16 grādiem. Kurzemes piekrastē Liepājā saulains un skaidrs laiks rīta stundās mīsies ar nelieliem mākoņiem dienas vidū un otrajā pusē. Naktī un rīta stundās gaisa temperatūra būs +13 grādi, bet pa dienu sasniegs +17 grādus. Pūtīs mērens ziemeļu-ziemeļaustrumu vējš 5 līdz 6 metrus sekundē.

Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka nedēļas otrajā pusē naktis kļūs vēsākas, bet dienas laikā spīdēs saulīte, iesildot gaisu līdz +17...+18 grādiem.

Raksts publicēts sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto: Edijs Pālens/LETA