112
2020. gada 23. oktobris, 22:05

Zvērīga kautiņa laikā Tukumā nosit invalīdu

Jauns.lv

Tukumā, Harmonijas ielā, kopīgas iedzeršanas laikā nosists invalīds, bet vēl viens - aizvests uz reanimāciju. Par nodarīto aizturēts 33 gadus vecs vīrietis, kurš policijas redzeslokā nonācis jau iepriekš, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Harmonijas ielā mitinās kāds vīrietis, kurš ik dienu pa Tukumu pārvietojas ratiņkrēslā. Lai invalīdam atvieglotu dzīvi, pašvaldība viņam piešķīrusi dzīvokli. Uz mitekli itin bieži nākot ciemiņi, kam vienmēr līdzi esot alkohols. Kaimiņi stāsta, ka nezina, kur likties brīžos, kad sākas dzeršana.

“Es dzīvoju, lūk, te - man ir lieliska ģimene. Visi baidās par šīs mājas sievietēm. Saprotiet, kāpēc te vajag to invalīdu? Paskatieties uz tām durvīm! Nolauza visas durvis- mēs nevaram dzīvot šeit! Savā sētā, nu,” saka Genādijs, kurš dzīvo kaimiņos.

Asins pleķis šeit uzradās pirms vairākām dienām. Izārdītā istaba un uzlauztās durvis atgādina kaimiņiem par zvērīgo kautiņu, kurā viens no pudeles brāļiem zaudēja dzīvību. Tas bija kāds 53 gadus vecs tukumnieks bez kājas.

“Tas bija mans kaimiņš Vitauts, es viņu pazinu. Viņš bija ļoti mierīgs. Viņš bija normāls vecis, invalīds,” stāsta kāds cits kaimiņš.

Uzbrucējs ir 33 gadus vecs mitekļa saimnieka paziņa, kas pēc Vitauta nežēlīgas nosišanas uzbruka vēl vienam cilvēkam.

“Viens no viņiem bija zilumains. Rokas zilas, seja zila, un viņu aizveda uz reanimāciju. Otru te atrada mirušu,” saka kaimiņš.

“Tas, kas bija uz kruķiem, to nosita. Te protēze stāvēja divas dienas. Atnācu mājās no rīta, te visur policija. Ārprāts kaut kāds.”

Policijā slepkava ir labi pazīstams. Tukuma iecirkņa priekšnieks apgalvo, ka vīrietis patiešām bija izvēlējies ceļu, kas regulāri noveda pie likumpārkāpumiem.

"Mūsu pastāvīgais klients. Viņam uzsākti četri kriminālprocesi, kas saistīti ar alkohola zādzību, kā arī viens par vieglu miesas bojājumu izdarīšanu," stāsta Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs. 

Notiek aktīva pierādījumu vākšana un policija skaidro precīzus apstākļus, kas noveda pie Vitauta bojāejas, taču aptuvenā notikumu gaita ir skaidra.

Pagaidām nav zināms, kādu sodu vainīgajam piemēros tiesa, taču policijas iecirkņa priekšnieks min, ka tie varētu būt padsmit gadi aiz restēm.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.