Sabiedrība
2020. gada 17. oktobris, 20:50

Balvos vietējos biedē spoks, lecot virsū mašīnām un skrienot pakaļ ar mietu

Jauns.lv

Iedzīvotāji Balvos pamanījuši kādu spoku, kurš biedē vietējos iedzīvotājus, kā arī izraisa bīstamas situācijas, lecot uz mašīnām. Visticamāk, ka zem spoka apģērba slēpjas kāds no jauniešiem, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

"Es pats personīgi redzēju. Pilsētas nomalē, visticamāk, jaunieši. Pārģērbjas, aptinas ar kaut kādu baltu audumu, uzliek arī baltu masku, paliek tikai izgrieztas acis un deguns.

Iet pa ielu un biedē cilvēkus. Es braucu mašīnā, viņš gāja pa ietvi diezgan mierīgi un tad lēca virsū.

Vēl vienam cilvēkam bija izlēcis priekšā uz ceļa tā, ka sabremzēja, mašīnu sanesa, nezināja, ko darīt," atklāj vīrietis, kurš spoku redzējis savām acīm. 

Visbiežāk spoks manīts pa Balvu nomalē esošo Brīvības ielu, ko sportiskām aktivitātēm iecienījuši velosipēdisti, skrējēji un nūjotāji. Pēc nedarbu sastrādāšanas spoks aizmūk.

"Viena pazīstamā bija skrējusi, sportojusi. Skrienot ieraudzījusi, ka spoks sēž uz ietves. Viņš uz viņu paskatījies, paņēmis mietu, kas bijis blakus uz zemes, un sācis skriet pakaļ," teic aculiecinieks. 

"Es šajā pilsētā strādāju jau ļoti sen, bet kas šāds ir pirmoreiz. Oficiālu iesniegumu, ka pilsētā ir parādījies šāds spoks, policija saņēma trešdien. Mēs, pašvaldības policisti, uzreiz reaģējām uz šo notikumu, " stāsta Balvu pašvaldības policijas priekšniece Rita Kravale. 

Viņa norāda, ka esot uzrunāti jaunieši, bet neviens neesot sniedzis noderīgu informāciju. 

"Mēs esam izmainījuši patrulēšanas maršrutu. Gan darba, gan arī brīvajā laikā iesaistām policistus, lai atrastu spoku. Mums arī gribas zināt, kas slēpjas zem šīs maskas, tāpēc strādājam," teic Kravale, piebilstot, ka lēkšana uz mašīnas jau ir huligānisms. 

Kāda vietējā jauniete norāda, ka, visticamāk, tas esot kāds trends un izrādīšanās sociālajos tīklos. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.