foto: ekrānuzņēmums no video
"Jūs varat nomierināties! Ruks ir labākais kadrs" - Ģirģens komentē jauno Valsts policijas priekšnieku
Politika
2020. gada 7. oktobris, 18:30

"Jūs varat nomierināties! Ruks ir labākais kadrs" - Ģirģens komentē jauno Valsts policijas priekšnieku

Jauns.lv

“Dienesta gaitas likums dod iekšlietu ministram vienpusējas tiesības virzīt Valsts policijas priekšnieka amata kandidātu uz ministru kabinetu. Taču es izvēlējos caurspīdīgu procesu – rīkot konkursu un dot iespēju jebkuram no Valsts policijā strādājošajiem, vecākajiem augstākajiem virsniekiem, pieteikties šajā konkursā” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) komentē policijas priekšnieka izraudzīšanās ceļu.

“Ruka kungs izgāja drošības pārbaudi Valsts drošības dienestā. Es, kā iekšlietu ministrs, esmu izdarījis visu, lai izvēlētos labāko un profesionālāko kadru. Es nekad neesmu licis amatos cilvēkus, kurus pazīstu vai pēc partejiskās piederības. Manā laikā strādās labākie un profesionālākie kadri, balstoties vienīgi uz viņu kompetencēm. Es nešaubos, ka Ruka kungs būs spējīgs ieviest zināmas pārmaiņas Valsts policijā un to attīstīt”, pārliecinoši sacīja Ģirģens.

Ģirģens norādīja, ka konkursam uz Valsts policijas priekšnieka amatu pieteicās pieci kandidāti un par piemērotiem tikuši atzīti trīs. Šos trīs kandidātus vērtējusi profesionāla kompetences kompānija un divi no trīs kandidātiem izgājušo arī drošības kontroli.

Konkursa komisija neesot varējusi vienoties par vienu kandidātu, bet policijas arodbiedrība vispār esot norādījusi, ka šim amatam nevajadzētu virzīt nevienu no šiem trim kandidātiem.

“Es uzskatīju, ka šis konkurss ir jānoslēdz kā tika paredzēts. Atklāti varu pateikt, ka augstāko punktu skaitu saņēma pašreizējais Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Grišina kungs, kurš veselības dēļ atteicās uzņemties šos pienākumus. Izmantojot dienesta gaitas likuma priekšrocības, es turpināju meklēt kandidātu šim amatam” skaidroja iekšlietu ministrs.

Viņa izvēle esot kritusi uz patreizējo kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Armandu Ruku, kurš vasarā, kandidējot uz ieņemamo amatu, esot uzvarējis konkursā, kurā bija vienpadsmit pretendenti un prasības bijušas vēl drastiskākas nekā kandidātiem uz Valsts policijas priekšnieka amatu.

Kliedējot šaubu ēnu par jaunā policijas priekšnieka amata kandidāta profesionalitāti un piemērotību šim amatam, Ģirģens teica: “Sabiedrība, jūs varat nomierināties, Armands Ruks ir labākais, profesionālākais kadrs, kas mums šobrīd ir pieejams”.

Ģirģens atgādināja, ka mums ir arī jauns ģenerālprokurors un esot vajadzīgas jaunas vēsmas gan policijā, gan ģenerālprokuratūrā. “Atveriet logu un izvēdiniet telpu!” piebilda ministrs.