foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: likumsargi Kokneses pusē dažu stundu laikā noķer trīs dzērājšoferus
112
2020. gada 12. augusts, 14:50

VIDEO: likumsargi Kokneses pusē dažu stundu laikā noķer trīs dzērājšoferus

Jauns.lv

Aizvadītajā svētdienā, 9. augustā, Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, Kokneses novadā, Vecbebros neilgā laika periodā aizturēja trīs autovadītājus bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un alkohola reibumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādā krustojumā netālu no Kokneses, policijas darbinieki patrulējot pamanīja aizdomīgu automašīnu "Citroën C3", likumsargiem radās aizdomas, ka automašīnas vadītājs varētu būt alkohola reibumā, tāpēc autovadītājam tika dots rīkojums apturēt transportlīdzekli. Automašīnas vadītājs sākotnēji apturēja transportlīdzekli, taču uzsāka bēgšanu ar kājām, bet likumsargi ātri likumpārkāpēju notvēra.

Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka šīs automašīnas šoferis sēdies pie stūres bez autovadītāja apliecības un reibumā – izelpā konstatētas 1,58 promiles. 1994. gadā dzimušais automašīnas vadītājs jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Turpinot patrulēt tuvējā apkārtnē, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vēl viena automašīna –  šoreiz "Audi" –, iespējams, tiek vadīta alkohola reibumā. Automašīna tika apturēta, un, veicot pārbaudi, tika noskaidrots, ka 1986. gadā dzimušais autovadītājs sēdies pie stūres ne tikai bez tiesībām, bet arī pēc iedzeršanas – 2,39 promiļu reibumā. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Pēc neilga laika turpat netālu Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ceļa posmā Vecbebri – Ozoli noķēra vēl vienu dzērājšoferi bez tiesībām. Šoreiz policistu uzmanību piesaistītāja kāds 1998. gadā dzimis "Opel Vectra" transportlīdzekļa vadītājs. Veicot pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatētas 2,05 promiles. Tika noskaidrots, ka vīrietim nav automašīnas vadīšanas tiesību, un tās nekad arī nav bijušas.

Par visiem notikušajiem gadījumiem ir uzsākti kriminālprocesi.

Valsts policija atgādina – alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas. Ja esi lietojis alkoholu – pie stūres nesēdies! Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku būt atbildīgam un pasargāt sevi un citus no neapdomīgas rīcības sekām. Nebrauc un neļauj citiem braukt reibumā!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās