foto: Paula Čurkste/LETA
Ar Covid-19 inficējies “Lido” darbinieks. Vadība skaidro, kādēļ ēstuves joprojām turpina darbu
Uzņēmuma vadība apgalvo, ka klientiem neesot pamata uztraukties.
Sabiedrība
2020. gada 6. augusts, 12:41

Ar Covid-19 inficējies “Lido” darbinieks. Vadība skaidro, kādēļ ēstuves joprojām turpina darbu

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Pārbaudot anonīmi iesūtītu informāciju, Jauns.lv noskaidroja, ka starp jūlija un augusta mijā identificētajiem Covid-19 inficētajiem ir arī populārā ēdināšanas uzņēmuma “Lido” darbinieks.

Persona, kura ziņoja par saslimšanas gadījumu, pauda, ka 31. jūlijā Covid-19 konstatēts Krasta ielā esošā “Lido” pavārei.

Informācijas avots arī piebilda, ka darbiniekus uz analīzēm sūtot “ik pa laikam”, kamēr “pati ēstuve turpina strādāt jau sesto dienu, uzliekot citiem darbiniekiem papildus maiņas”.

“Lido” vadība skaidro situāciju

Jauns.lv nekavējoties sazinājās ar ēdināšanas uzņēmuma pārstāvjiem, lai mēģinātu noskaidrot, vai saņemtie apgalvojumi atbilst patiesībai.

“Lido” mārketinga daļā norādīja, ka saistībā ar šo jautājumu ir jāvēršas pie sabiedrisko attiecību uzņēmuma, kurš pārstāv ēstuvju tīklu.

“Deep White” projektu vadītāja Nadīna Erdmane, kura pārstāv “Lido”, apstiprināja, ka viens uzņēmuma darbinieks tik tiešām ir inficējies, taču piebilda, ka konkrētajam cilvēkam ikdienā neesot saskarsme ar klientiem.

Jāpiebilst, ka pārstāve gan skaidri neapliecināja, ka inficētais nav pavārs: “Diemžēl vienam no darbiniekiem, kam ikdienā nav nekāda saskarsme ar klientiem, ir konstatēts Covid-19 pozitīvs tests. Minētais darbinieks “Lido” nestrādā pilnas slodzes darbu, tāpēc saskarsme ar kolēģiem arī nav bijusi intensīva. Pēdējā diena, kad šis darbinieks bijis darbā, ir 31.07, kad vēl nekādu saslimšanas simptomu nebija.”

Uzņēmuma pārstāve arī pauda, ka “Lido” rīkojas atbilstoši visiem SPKC norādījumiem. Tiekot ievērotas visas drošības normas, kā arī veikta aktīvāka telpu dezinfekcija.

“Darbiniekiem tāpat kā klientiem uztraukumam nav pamata. “Lido” ir viens no ļoti nedaudzajiem un varbūt pat vienīgais restorāns Latvijā, kas īpašu uzmanību pievērš darbinieku un apmeklētāju veselības stāvoklim, pie ieejas mērot temperatūru, nodrošinot gan roku, gan apavu dezinfekcijas iespējas un īstenojot virkni citu drošības pasākumu, kurus turpinām arī šobrīd,” ar “Deep White” starpniecību skaidroja “Lido” valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Aktuālā Covid-19 statistika

Pēdējo 24 stundu laikā veikti 1829 Covid-19 testi, infekcija apstiprinājusies 18 cilvēkiem.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 2 saslimušie atbraukuši no ārvalstīm (Serbija, Īrija), 9 saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu sporta ģimnāzijā, ar 7 personām uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā neviens Covid-19 slimnieks nav stacionēts. Kopā stacionāros pašlaik ar slimību ārstējas 6 pacienti. Visiem slimības gaita raksturota kā vidēji smaga. Kopā no stacionāriem līdz šim izrakstīts 191 pacients.

Latvijā kopumā veikti 207 909 izmeklējumi, saslimušas 1 257 personas un 1070 izveseļojušās, 32 cilvēki ar infekciju miruši.