Latvijas Universitātes jauktais koris “Juventus” izziņo jauno dziedātāju uzņemšanu
Kultūra
2020. gada 21. jūlijs, 16:52

Latvijas Universitātes jauktais koris “Juventus” izziņo jauno dziedātāju uzņemšanu

Jauns.lv

Divas dienas, 3. un 4. augustā no plkst. 18.00 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā notiks jauno dziedātāju noklausīšanās, lai rudenī jaunuzņemtie kopā ar kora “Juventus” pamatsastāvu varētu uzsākt mēģinājumu un koncertu sezonu.

Šogad 2020./2021. gada sezonā starmešu gaismā būs senākā Latvijas augstskolu kora “Juventus” 100 gadu jubileja. Kopš tā dibināšanas 1920. gadā tas patstāvīgi bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem. 

Dziedātājiem aktīvā sezona sāksies vasaras nogalē, kad notiks kora tradicionālā nometne, kuras laikā jaunajiem būs iespēja aprast ar kora iekšējo vidi, iepazīt savus kora biedrus, kā arī apgūt repertuāru, kuru plānots atskaņot jaunajā sezonā. 

Vokālā pedagoģe Inga Lisovska saka, ka šim korim piemīt apbrīnojami spēcīga kolektīvā apziņa. Katrs dziedātājs šeit “inficē” viens otru ar savas personības un darba attieksmes nesavtīgu došanu. Kopīgiem spēkiem mēs parūpēsimies par spožu Tavu vokālo toni, kā arī spēju neapjukt plašajā nošu klāstā. 

Latvijas Universitātes jauktā kora “Juventus” mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons aicina jaunos dziedāt gribētājus nebaidīties un nākt uz uzņemšanu, jo: “ja neskaita to, ka jaunajiem censoņiem būs iespēja iegūt jaunus draugus, kurus vieno īpaša kopības sajūta, kuru var sajust tikai korī, viņiem būs arī jauns hobijs ar lielu pievienoto vērtību. Dziedāšana dod iespēju būt daļai no kā īpaša – mūzikas, kas atver, saviļņo, aizrauj un ievibrē Tevī jaunas sajūtas. Gaidāmajā sezonā mēs svinēsim kora simtgadi, kas ir svarīgs vēsturisks notikums. Muzikāli tas nesīs jaunus izaicinājumus un dziedātājiem būs iespēja piedzīvot ko vienreizēju – mēs atskaņosim speciāli šim notikumam rakstītus 13 jaundarbus, kurus rada talantīgie latviešu komponisti.”

Der zināt:

- noklausīšanās laiks jāpiesaka pa tālruni 27819026 (Kristīne) vai e-pastu: prezidents@juventus.lv;
- noklausīšanās noris vidēji 10–15 minūtes;
- dziedāt gribētājus klausās kora mākslinieciskā vadība;
- noklausīšanās laikā jādzied brīvi izvēlēta dziesma un vokālie vingrinājumi;
- plašāka informācija par uzņemšanu, kā arī aizraujoši un atklāti koristu atmiņu stāsti par noklausīšanās laikā pieredzēto lasāmi portāla “Facebook” “Juventus” vietnē @choir.juventus.

Kopš 2014. gada "Juventus" mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Ar kori strādā arī vokālā pedagoģe Inga Lisovska. Pašreizējās kora vadības darbības laikā iegūti vairāki “Grand Prix” apbalvojumi starptautiskos un augstākās pakāpes pašmāju konkursos un īstenoti mākslinieciski augstvērtīgi akadēmiski un neakadēmiski muzikāli projekti.

Mēģinājumi aktīvās sezonas ietvaros notiek ik pirmdienu un ceturtdienu no pulksten 18.15 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.