foto: liepajniekiem.lv
Gadu pēc remonta sāk drupt labākā Gada būve - Liepājas Tramvaja tilts
Gadu pēc remonta sākusi drupt Gada labākā būve - Liepājas Tramvaja tilts.
Novadu ziņas
2020. gada 6. jūlijs, 04:08

Gadu pēc remonta sāk drupt labākā Gada būve - Liepājas Tramvaja tilts

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ne tikai galvaspilsētā neveicas ar tiltiem, arī Liepājā ar tiem ir problēmas. Gadu pēc vērienīgā remonta sācis drupt un plaisāt Tramvaja tilta (pāri Tirdzniecības kanālam) asfalta segums. Tagad garantijas ietvaros naktīs to remontē uzņēmums „Rīgas tilti”. Ironiski, bet vēl pērn vēju pilsētas tramvaja līnijas rekonstrukcija saņēma Gada labākās būves titulu nominācijā „Inženierbūve-pārbūve”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz Tramvaja tilta naktīs atkal rosās ceļu būvnieki, lai gan tikai pērn maijā rekonstruētais tilts un Lielā iela nodoti ekspluatācijā, vēsta laikraksts „Kurzemes Vārds”. Uz tilta pie tramvaja sliedēm plaisāt sākušais asfalts licis pašvaldības uzņēmumam “Liepājas tramvajs” izsaukt SIA “Rīgas tilti” uz garantijas remontu.

“It kā viss pēc projekta ir taisīts. Tas vairāk vizuāls nekā tehnisks defekts. Apdraudēts nebija nekas. Tas ir tilts, un tilts kustas. Ja šo defektu nenovērstu, iespējams, asfalts drupinātos vēl vairāk. Bet, ja esam ievērojuši nepilnības, tad gribam, lai darbs tiek izdarīts līdz galam. Šis ir pirmais garantijas remonts saistībā ar šo projektu,” „Kurzemes Vārdam teica „Liepājas tramvaja” vadītājs Aigars Puks.

„Acīmredzot bija kļūdas projektā, bet simtprocentīgi to pateikt nevaram. Tā tehnoloģija, kas projektā bija paredzēta, nestrādā pilnībā. Redzam šo problēmu arī citos objektos Latvijā,” saka Liepājas tramvaja līnijas rekonstrukcijas ģenerālbūvnieka „Rīgas tilti” būvdarbu vadītājs Edgars Jurševics un turpina:

„Starp sliedēm un asfaltu iekļūst ūdens, ziemā veidojas plaisas. Tādu iespēju tagad mēģinām izslēgt. Liekam ģeokompozītmateriālus, lai deformāciju izslēgtu un lai klājuma slodze izkliedētos. Droši vien mūsu vadība lems, vai zaudējumus piedzīt no projektētājiem. Mums nākas meklēt jaunus risinājumus, un to tagad darām, lai būtu vismaz 99 procentu garantija, ka tas neatkārtosies".

foto: Liepaja.lv
Liepājas Tramvaja tilts.

Remonts notiek tumsā, kad tramvajs nekursē. Līdzīga problēma ir vēl vienā vietā – asfalts plaisā arī pie sliedēm Lielajā ielā pretim veikalam “Drogas”, lai gan tas vairs nav tilts, par kuru var teikt, ka tas kustas. Kopumā garantijas remonts nebūs lēts, izmaksās pāris desmitus tūkstošu eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās