foto: no Māras Zemdegas arhīva
Allažu pagastā nenotikušā banketa labumus ziedo bērniem
“Svarīgi, lai mēs cits citu atbalstītu, nevis apdraudētu,” aicina Allažu viesu nama "Mauriņi" saimniece Māra Zemdega.
Novadu ziņas
2020. gada 21. marts, 05:23

Allažu pagastā nenotikušā banketa labumus ziedo bērniem

Maija Pohodņeva

Kas Jauns Avīze

Pandēmijas dēļ noteiktā ārkārtas situācija radīs zaudējumus visiem, taču var arī rast risinājumus, lai ieguvēji būtu daudzi. Viesu nama "Mauriņi" īpašniece ziedojusi nenotikuša banketa kārumus labdarībai, bet firma, kas pasūtīja sarīkojumu, paši piedāvāja rēķinu samaksāt pilnībā.

Bankets ar viesu nakšņošanu Allažu pagasta "Mauriņos" bija pasūtīts mēnesi pirms tam, kad Latvijā izsludināja ārkārtas stāvokli. “Tajā dienā mēs bijām visu sagatavojuši – galdi saklāti, jo domājām, ja jau no uzņēmuma mums neviens nezvana, tad atbrauks visi, jo viņi bija plānojuši ne tikai izklaidēties, bet arī strādāt šeit, ne savā birojā,” "Kas Jauns Avīzei" stāsta Mauriņu saimniece Māra Zemdega, klientu nosaukumu gan neminot.

Ārkārtas stāvoklis izjauc atpūtu

“Sazvanījāmies vēl pirms divām dienām – man apstiprināja, jā, viss kārtībā, pasākums notiks. Sēžu, gaidu, viesiem bija jāierodas pulksten 18, bet jau 18.15, un nav. Zvanu, bet man atbild, ka neviens nebūs,” Zemdega pirmajā mirklī bija izmisumā. “Es cienu viņu lēmumu tomēr neriskēt ar cilvēkiem, savu nelielo darba kolektīvu, bet varēja taču brīdināt arī mani.”

Nedaudz vēlāk noskaidrojies, ka uzņēmumā, uzzinot, ka valstī pasludināts ārkārtas stāvoklis, jucekļa dēļ vienkārši aizmirsies piezvanīt uz "Mauriņiem". Visi bija aizņemti ar to, kā lai tagad noorganizē darbinieku iespējas strādāt no mājām.
“Piedāvāju firmai atlaidi 80%, jo viņi nav saņēmuši pakalpojumu, cerēju kaut nedaudz segt izdevumus, bet es negaidīju, ka pasūtītāji pateiks – mēs apmaksāsim pilnīgi visu,” Zemdega ļoti atzinīgi vērtē firmas lēmumu, sakot, ka ciena tos, kuri arī grūtos laikos prot rīkoties pareizi un ar cieņu.

Iepriecinājums grūtībās nonākušajiem

“Taču mums "Mauriņos" nenotikušais bankets bija problēma – daudz ekskluzīva ēdiena: gaļas, zupas, saldais ar maskarpones krēmu un mūsu firmas pudiņš ar ķirbīti. Ko ar to darīt, bija jāizlemj tūlīt. Un mēs izdomājām! Nekavējoties sazvanījām Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centru un nogādājām visu viņiem,” atklāj Māras kundze.

“Mēs savus bērnus barojam ļoti labi, bet no gatava ekskluzīva banketa ar labu gaļu, saldajiem un visu pārējo mēs neatteicāmies, jo zinām, ka Māra ir visā apkārtnē izslavēta saimniece,” savu pateicību "Mauriņu" saimniecei pauž centra vadītāja Aelita Ziemele. “Protams, mēs bērniem neko neteicām, bet iespēja dažādot viņu ēdienkarti mūs iepriecināja.”

foto: no Māras Zemdegas arhīva
Galdi uzklāti, bet bankets atcelts. Tomēr pasūtītāji paziņoja, ka par visu samaksās, un gardumi iepriecināja bērnus.

Centrs uzrakstīs arī oficiālu pateicību "Mauriņiem" un viesu nama klientiem, kas laikā, kad daudzi panikā pērk griķus un tualetes papīru, ne tikai neaizbildinājās ar zaudējumiem, bet spēja iepriecināt citus.

Pārdomāt rīcību, atbalstīt citam citu

“Mēs neviens nezinām, kā situācija attīstīsies tālāk, bet daudzējādā ziņā viss ir atkarīgs no mums,” savu nostāju pauž Māra Zemdega. “Šis ir brīdis, kad mums ir jāpadomā, ko un kā darām, nedrīkst vieglprātīgi neievērot aizliegumus, piemēram, to, ka nevar pulcēties, pat ja tas rada zaudējumus. Jāsaprot, ka nevar arī ar bērniem pie rokas staigāt pa iepirkšanās centriem vai iet uz saviesīgiem pasākumiem.”

Tagad jāiemācās dzīvot citādi un pārdomāt katru soli, rodot labākos risinājumus. “Svarīgi, lai mēs cits citu atbalstītu, nevis apdraudētu. Dievs dod mums visiem no šā pārbaudījuma iziet labākiem un garīgākiem, kad viss būs beidzies un būsim izkārpījušies,” piebilst Mauriņu saimniece.

Šis raksts un daudz kas cits interesants "Kas Jauns Avīze" jaunākajā numurā: