Novadu ziņas
2020. gada 20. marts, 04:08

Aizkraukles kūku cepēja karantīnā esošajiem piedāvā uzvārīt zupu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Aizkrauklē pazīstamā uzņēmēja, beķerejas “DZII” kūku cepēja Rita Garbuzova karantīnā nonākušajiem novadniekiem piedāvā uzvārīt zupu un citu svaigi pagatavotu ēdienu. Viņas piedāvājums izpelnījies plašu atzinību un ne viens vien uzteic Ritu par viņas labo sirdi.

“Facebook” vietnē “Aizkraukles sludinājumu dēlis” Rita ierakstījusi: 

“Aizkrauklieši! Vai kāds sēž karantīnā, kam vajag palīdzību? Varbūt pie durvīm vajag atstāt kaut ko ēdamu? Zupu vāru katru dienu, ar lielāko prieku padalītos ar kādu, kam šobrīd grūtāk klājas (ne tikai tiem, kas karantīnā). Ja ziniet kādu, uzrakstiet, lūdzu”.

Aizkrauklieši neslēpj savu sajūsmu un atbalstu kūku cepējai:

Vvilka Kristine: “Šis ir viens no reti jaukajiem ierakstiem. Pa lielam latvietis gatavs otru ar akmeni nomētā un bedrē iemest, un šeit kas tik jauks ierakstīts. Veselību un lai šādi sirsnīgi cilvēki dzīvo mūžīgi”.

Kitija Luse: “Vissirsnīgākais ieraksts, kas šeit ir bijis”.

Kriss Kristaps Licis: “Tas tik priecē. Vēlu visu to labāko, zinot to, ka mūsu starpā nav nemaz tik daudz cilvēku, kas būtu gatavi labprātīgi kādam palīdzēt”.

Ceturtdien, 19. martā, Rita pirmo reizi savu tikko izvārīto zupu aiznesa sievietei, kura Aizkrauklē atrodas pašizolācijā. Pavārmākslas meistare jūtas pārsteigta par to, ka viņas no labas sirds nākušais piedāvājums izpelnījies tik plašu ievērību. Viņa Jauns.lv teica: “Esmu mazliet šokā, ka man tik daudz cilvēku raksta tik daudz skaistu vārdu. Es vispār nedomājot uzrakstīju, ka piedāvāju šādu palīdzību – vienkārši sajutu, ka tā cilvēciski vajag un viss! Man tak nav grūti, jo tāpat mājās katru dienu taisu ēst un pāris porcijas vienmēr ir ar ko padalīties (kā īstenībā katram no mums). Vienkārši sajutu, ka varu padalīties ar tiem, kas “sprostā” - un viss. Bez nekādas īpašas domāšanas.
 
Man tikai ceturtdien no rīta uzrakstīja viena sieviete, kura ir pašizolācijā, tāpēc viņai plānoju šodien ko aizvest. Visas pārejās vēstulēs man teica labus vārdus, viens cilvēks arī uzrakstīja, ka labprāt finansiāli atbalstītu šo ideju”. 

Aizkraukles laikraksts “Staburags” raksta, ka Rita Garbuzova pirms trijiem gadiem pēc desmit gadu dzīves Anglijā atgriezās savā dzimtajā pilsētā Aizkrauklē un uzsāka savu biznesu - cept lieliskas tortes un kūkas, kā arī nolēma savās zināšanās par pavārmākslu dalīties ar aizkraukliešiem. Savās virtuves gudrībās viņa ir dalījusies ne tikai sociālajos tīklos, bet arī presē. Pērn Aizkraukles Uzņēmēju dienās viņa ieguva Gada balvu “Atgriezies novadā”.

Šis raksts un daudz kas cits interesants "Kas Jauns Avīzes" jaunākajā numurā:

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Kas Jauns Avīze" 19. marta numura vāks.