foto: LETA
Amatu Ozolnieku novada domē zaudē arī Liepiņa vietnieks
Dainis Liepiņš
Politika
2020. gada 28. februāris, 18:39

Amatu Ozolnieku novada domē zaudē arī Liepiņa vietnieks

Jauns.lv / LETA

Šodien no amata atbrīvots arī nu jau bijušā Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa (LRA) vietnieks Guntars Akmentiņš (VL-TB/LNNK), informē domē.

Pēc šī rīta kārtējās atkārtotās domes sēdes, kurā Liepiņš gāzts, sasaukta ārkārtas domes sēde. Tajā izskatīts jautājums par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieka Akmentiņa atbrīvošanu. Deputātu balsojumā ar deviņām balsīm "par" un vienu "pret" Akmentiņš atbrīvots no amata. 

Ar tādu pat balsu sadalījumu par jauno Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Pēteris Veļeckis (LZS), kurš savulaik bijis domes priekšsēdētājs.

Savukārt Liepiņš pēc atbrīvošanas no amata ierakstā "Twitter" izteica pateicību "visiem, ar kuriem bija iespēja patiesi sadarboties Ozolnieku novada attīstības labā". "Mēs divos gados un astoņos mēnešos izdarījām patiesi daudz! Man nav kauns par izdarīto un varu droši skatīties acīs gan novada iedzīvotājiem, gan sadarbības partneriem!" rakstīja bijušais domes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka par Liepiņa atbrīvošanu nobalsoja deviņi no 15 deputātiem - Latvijas Zaļās partijas pārstāvji Jānis Kažotnieks un Andris Ozoliņš, no Latvijas Zemnieku savienības ievēlētie Dina Štelmahere, Ervins Vēveris, Veļeckis un Jānis Valerts, kā arī Uldis Ainārs (V), Igors Orlovs (S) un Artūrs Semjonovs (VL-TB/LNNK).

Pēc atbrīvošanas no amata Liepiņš domes sēžu zāli pameta. Tāpat turpmāk sēdē nepiedalījās kopā ar bijušo domes priekšsēdētāju no Latvijas Reģionu apvienības ievēlētais Miķelis Rēdlihs, kurš paziņoja par deputāta mandāta nolikšanu.

Rēdlihs atklāja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo ir atbalstījis domes darba virzienu Liepiņa vadībā, savukārt apvērsuma ierosinātājiem līdz galam neuzticoties. Vērtējot savu darbu domē, deputāts atzina, ka ir centies atbalstīt sporta jomu.

Jaunā domes priekšsēdētāja amatam tika virzīti Ozoliņš un Kažotnieks, taču Kažotnieks neuzturēja savu kandidatūru.

Par jauno domes priekšsēdētāju kļuvis Ozoliņš, kuram šis ir pirmais sasaukums domē. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas publiskoto informāciju viņš ir absolvējis Rīgas komercskolu specialitātē "uzņēmējdarbības ekonomika" un ir SIA "Dreamway" vadītājs.

Ozoliņa ievēlēšanā piedalījās 12 deputāti, un viņš guvis 11 domnieku atbalstu.

Vēveris, virzot Ozoliņu amatam, pauda, ka kandidāts spēs apvienot visus kolēģus kopīgam darbam.

Jautājumu par Liepiņa atbrīvošanu no amata ierosināja pieci domnieki.