Anatolija Danilāna un Pētera Struberga jaunākās grāmatas prezentācija
Runā Rīga
2019. gada 4. decembris, 20:14

Anatolija Danilāna un Pētera Struberga jaunākās grāmatas prezentācija

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Apgāds “Jumava” izdevis profesora Anatolija Danilāna un ceļotāja Pētera Struberga grāmatu “Dakteri un šamaņi”, kas veidota kā dialogs par zinātnisko medicīnu un tautas dziedniecību.

Grāmatas atvēršanas pasākums notiks 17. decembrī plkst. 17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53,2. stāvā.

Profesors Anatolijs Danilāns un pasaules apceļotājs Pēteris Strubergs iesaistās dialogā par tradicionālo un netradicionālo medicīnu, zinātniskajām ārstniecības metodēm un tautas dziedniecību. A. Danilāns pārliecināti skaidro, kāda ir plašu un izvērstu pētījumu loma mūsdienu medicīnas sasniegumos un nepaguris atkārto: “Zinātne pastāvīgi attīstās, ja pilnveidošanās nav, varam runāt par placebo efektu vai šamaņu dziedniecību!” Savukārt P. Strubergs izaicina profesoru, uzburot vienu maģisku metodi pēc otras, kuras joprojām izmanto dažādos attālos pasaules nostūros, kur par medicīnas pieejamību runāt grūti. Tomēr abi sarunbiedri ir vienisprātis – Rietumu metropolē vai aborigēnu ciematiņā pašas galvenās vērtības ir vienādas, balstoties cilvēciskā dialogā, sapratnē un spējā uzklausīt.

Šī grāmata ir otrais abu autoru kopdarbs. Iepriekš izdota grāmata par A. Danilāna dzīves un darba gājumu “Anatolijs Danilāns: dakteris ar atvērtu sirdi”. Apgāds “Jumava” izdevis arī profesora Danilāna grāmatas “Vesels un laimīgs”, “Dzīvo vesels”, “Dzīvo priecīgs un vesels!”.

Profesors Anatolijs Danilāns ir ne tikai pieredzējis gastroenterologs, RSU Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras emeritētais profesors, Latvijas Gastroenterologu asociācijas prezidents, bet arī daudzpusīga personība, veselīga dzīvesveida popularizētājs, kolorīts stāstnieks, pārliecināts kājāmgājējs.

Pēteris Strubergs ir nenogurdināms pasaules apceļotājs un regulāri publicē ceļojumu aprakstus, rakstījis arī dzejoļus un humoreskas. Viņš bieži viesojas bibliotēkās un skolās, lai tiktos ar lasītājiem, kuri ir atzinīgi novērtējuši grāmatās apkopotās ceļojumu piezīmes.

Grāmatu “Dakteri un šamaņi” meklējiet grāmatnīcās visā Latvija un www.gramata24.lv no 10. decembra.