foto: LETA
Babītē par atkritumu izvešanu nu jāmaksā 35% dārgāk
Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia vide" darbinieki veic atkritumu savākšanu un izvešanu.
Novadu ziņas
2019. gada 1. decembris, 19:35

Babītē par atkritumu izvešanu nu jāmaksā 35% dārgāk

Jauns.lv / LETA

No šodienas Babītes novadā par aptuveni 35% pieaugs atkritumu apsaimniekošanas tarifs, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Publiska konkursa rezultātā noskaidrots, ka no šodienas, turpmākos piecus gadus, tāpat kā līdz šim, atkritumu apsaimniekošanu visā Babītes novadā nodrošinās SIA "Eco Baltia vide". Uzņēmums sniegs atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus gan privātpersonām, gan juridiskajām personām, kā arī nodrošinās atkritumu šķirošanas infrastruktūru un tās apkalpošanu.

Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem, nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanas maksa no šā gada 1.decembra būs 16,56 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) par vienu kubikmetru.

Līdz šim maksa bija 12,29 eiro ar PVN par vienu kubikmetru. Maksā par nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanu ietverts sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā, kurā iekļauts arī dabas resursu nodoklis (DRN) par atkritumu apglabāšanu poligonā.

Izmaksu pieaugums skaidrojams ar to, ka 2020.gada DRN no 43 eiro tonnā pieaugs līdz 50 eiro tonnā.

Lai pārejas periods būtu pēc iespējas ērtāks un noritētu iespējami raitāk, Babītes novada iedzīvotāji tiek aicināti savlaicīgi noslēgt jaunos līgumus par nešķiroto sadzīves atkritumu izvešanu.

Līdz šim savstarpēji noslēgtie līgumi bija spēkā līdz 30.novembrim. Pēc šī datuma atkritumu izvešana tiks nodrošināta tikai klientiem, kuri būs noslēguši jaunos līgumus.

Lai sniegtu iespēju Babītes novada iedzīvotājiem samazināt nešķiroto sadzīves atkritumu apjomu un attiecīgi to apsaimniekošanas izmaksas, "Eco Baltia vide" turpmāk nodrošinās iespēju privātmāju iedzīvotājiem iegādāties par vienreizēju samaksu individuālos atkritumu šķirošanas konteinerus vai somas. Šķiroto atkritumu izvešana tiks nodrošināta bez maksas, atbilstoši grafikam pēc iepriekšējas vienošanās. Tāpat kā līdz šim, novadā būs arī publiski pieejamie šķirošanas konteineri.

Tāpat iedzīvotājiem divas reizes gadā tiks nodrošināta atkritumu konteineru tīrīšana un dezinfekcija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās