Kinoteātrī “Splendid Palace” ar trīs filmām svinēs Eiropas Mākslas kino dienu
Runā Rīga
2019. gada 8. oktobris, 22:41

Kinoteātrī “Splendid Palace” ar trīs filmām svinēs Eiropas Mākslas kino dienu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

2019. gada 13. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace* atzīmējot Eiropas Mākslas kino dienu (European Art Cinema Day), tiks izrādītas trīs filmas – Dauntonas abatija, Oļegs un Zombi bērns, kas guvušas skatītāju un kino profesionāļu atzinību Latvijā un Eiropā, portālu Jauns.lv informēja SIA “Rīgas nami”.

Eiropas Mākslas kino dienas mērķis ir parādīt nacionālā kino daudzveidību ar katrai valstij raksturīgākajām pazīmēm un savdabību, kā arī veicināt nacionālā kino popularitāti, akcentējot jaunā kino vērtības un stiprinot kino tradīcijas reģionos.

Eiropas Mākslas kino dienas programma kinoteātrī “Splendid Palace”:
•    plkst. 13.00 – Dauntonas abatija (Downton Abbey, Lielbritānija, 2019);
•    plkst. 15.30 – Oļegs (Latvija, Lietuva, Beļģija, Francija, 2019);
•    plkst. 18.00 – pirms pirmizrādes seanss Zombi bērns (Zombi Child, Francija, 2019) ar Splendid Palace Jauniešu Kino Akadēmiju.

Īsi par Eiropas mākslas kino dienu

Eiropas Mākslas kino dienu aizsāka svinēt 2016. gadā. Tās laikā CICAE ART Cinema** un Europa Cinemas tīkla kinoteātros tiek izrādītas starptautiskos kino festivālos atzinību guvušas Eiropas filmas.

Šogad Eiropas Mākslas kino diena tiks svinēta jau 44 valstīs 1000 kino izrādīšanas vietās uz vairāk nekā 4000 ekrāniem. Katrs kinoteātris atkarībā no aktualitātēm valstī un nacionālajām īpatnībām veido savu dienas programmu.

Eiropas Mākslas kino dienas biļetes ir iespējams iegādāties kinoteātra Splendid Palace kasē Elizabetes ielā 61, Rīgā vai www.splendidpalace.lv. Biļešu cenas:
•    pieaugušajiem – 7,50 EUR;
•    studentiem (uzrādot apliecību) – 5,50 EUR;
•    skolēniem, pensionāriem, 3. grupas invalīdiem (uzrādot apliecību) – 4,50 EUR


* Kinoteātris “Splendid Palace” ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas nami” struktūrvienība.
** CICAE/Starptautiskā mākslas kinoteātru savienība ir nacionālo kino arodbiedrību, neatkarīgo kinoteātru, filmu festivālu organizatoru un filmu izplatītāju organizācija. To 1955. gadā Vīsbādenē nodibināja Vācijas, Francijas, Nīderlandes un Šveices mākslas kino arodbiedrības. Organizācijas mērķis – atbalstīt neaizsargātu filmu izplatīšanu no visas pasaules.