foto: LETA
"Latvenergo" padomes atlases konkursa komisijas nokomplektēšanai trūkst viena cilvēka
AS "Latvenergo" logo.
2019. gada 16. jūlijs, 14:00

"Latvenergo" padomes atlases konkursa komisijas nokomplektēšanai trūkst viena cilvēka

Jauns.lv / LETA

AS "Latvenergo" padomes locekļu atlases konkursa komisijas nokomplektēšanai trūkst viena cilvēka, ko iecerēts atrast šīs nedēļas laikā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Ēriks Eglītis, Latvijas Banka neesot vēlējusies virzīt savu pārstāvi, tāpēc komisijas locekli nepieciešams meklēt citur, un Eglītis cer, ka šo personu izdosies atrast šīs nedēļas laikā.

Ja konkursa komisija tiks izveidota šonedēļ, pieteikšanos uz uzņēmuma padomes amatiem varētu izsludināt nākamās nedēļas beigās.

Nominācijas komisija sastāvēs no sešiem balsstiesīgiem pārstāvjiem un diviem neatkarīgiem novērotājiem bez balsstiesībām. Komisijai sākumā būs jāapstiprina darbības nolikums, kam EM ir sagatavojusi uzmetuma versiju, skaidroja EM valsts sekretārs.

Par konkrētu formulējumu vēl vienosies komisija, taču "Latvenergo" padomei tiks meklēti cilvēki ar pieredzi saistītajās jomās, adekvāta līmeņa pieredzi lielu struktūru, piemēram, lielu uzņēmumu vadībā, kā arī ar starptautisku pieredzi, norādīja Eglītis. Tāpat ir vēlme, lai padomē būtu cilvēki ar padziļinātu izpratni dažādās jomās, piemēram, inženierijas tehniskajā, finanšu, revīzijas un audita, kā arī juridiskajā, inovāciju un stratēģijas sfērā.

Padomes locekļu izvēles procesā arī tiks piesaistīta personāla atlases kompānija. Vēl būs jālemj, cik ilgs būs pretendentu pieteikšanās laiks, kas provizoriski varētu būt divas līdz četras nedēļas, norādīja EM valsts sekretārs.

Jau ziņots, ka 1.jūlijā atkāpās ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) ieceltā "Latvenergo" pagaidu padome. Ministrs pagaidu padomi bija iecēlis amatā pēc tam, kad bija atbrīvojis no amata iepriekšējo uzņēmuma padomi.

Vairāki koalīcijas partneri kritizēja Nemiro rīcību, pārmetot ministram pietuvinātu cilvēku iecelšanu pagaidu padomē.

Par "Latvenergo" padomes pienākumu izpildītāju pašlaik kļuvis EM valsts sekretārs Eglītis, kas ir akcionāra pārstāvis. Ministrs iepriekš prognozēja, ka jaunas padomes atlases konkurss varētu aizņemt pāris mēnešus.