foto: Ivars Soikāns/LETA
Atkailināšanās, dronu laišana un nelegāls bizness: kādus pārkāpumus policija konstatējusi Eda Šīrana koncertā
Policijas automašīna.
112
2019. gada 13. jūlijs, 12:44

Atkailināšanās, dronu laišana un nelegāls bizness: kādus pārkāpumus policija konstatējusi Eda Šīrana koncertā

Jauns.lv / LETA

Popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana koncerts piektdienas vakarā Rīgā, Lucavsalā noticis bez starpgadījumiem, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No drošības viedokļa pasākums noritējis mierīgi un bez starpgadījumiem, norādīja VP pārstāve.

Līdzīgi arī Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene norādīja, ka pasākums noritējis mierīgi. Ņemot vērā lielo apmeklētāju skaitu, konstatēto administratīvo pārkāpumu skaits vērtējams kā ļoti neliels, norādīja RPP pārstāve. Pašvaldības policija pasākumā palīdzējusi pie savējiem atgriezties vienam noklīdušam bērnam.

Divreiz - ap plkst.18 un pusnakti - tika saņemta informācija par to, ka kāds zemes īpašnieks nelikumīgi iekasē naudu par stāvvietām. Pēc pirmā ziņojuma konkrētā persona noliedza savu vainu, bet vēlāk ap pusnakti daži Lietuvas iedzīvotāji informēja tiesībsargus, ka par automašīnas novietošanu tiek prasīti pieci eiro, bet čeks netiek izsniegts, kā arī atpazina vainīgo personu. RPP šo informāciju pārsūtīs Valsts ieņēmumu dienestam, pastāstīja Zemene.

Uz laiku tikusi aizturēta kāda Igaunijas iedzīvotāja par sīko huligānismu - viņa bijusi alkohola reibumā un daļēji atkailinājusies. Pēc atžirgšanas viņa atvainojusies par savu rīcību, pavēstīja RPP pārstāve.

Tāpat konstatēts, ka kāds drona pilots pārkāpj dronu izmantošanas aizliegumu konkrētajā teritorijā. Par to informācija arī tiks pārsūtīta atbildīgajām iestādēm, norādīja Zemene.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) pasākums noritējis kopumā mierīgi, pastāstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa. Pie mediķiem vērsās vairāki cilvēki ar sūdzībām par sliktu pašsajūtu, galvas sāpēm vai sīkām brūcītēm.

Slimnīcā tika nogādāts viens cilvēks, kuram tika konstatēta veselības pasliktināšanās, kas nebija saistīta ar koncerta apmeklējumu, norādīja NMPD pārstāve.

Koncertaģentūras "L Tips Agency" pārstāve Līva Toniņa pavēstīja, ka koncertu apmeklēja vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Toniņa pastāstīja, ka pasākums noritējis labi un pozitīvi, tāpat saņemta arī informācija no mediķiem, policijas un apsardzes, ka pasākums kopumā aizvadīts mierīgi. Neliela rinda veidojusies uz ieiešanu pasākumā, ņemot vērā, ka bija jāiziet trīs vai četri pārbaudes līmeņi - dokumentu, drošības un biļešu kontrole, skaidroja pasākuma organizatore.

Toniņa arī pavēstīja, ka uz vietas ap 3000 cilvēku izmantoja iespēju mainīt personas datus uz personificētās biļetes.

Iepriekš tika prognozēts, ka no visiem apmeklētājiem vairāk nekā 30 000 klausītāju būs citu valstu iedzīvotāji, lielākoties no Lietuvas un Igaunijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās