Vai ziemeļblāzmu varēsim vērot slēpošanas kostīmos uz kalna?
Ziemeļblāzmu varēs novērot naktī uz ceturtdienu.
Sabiedrība
2015. gada 30. decembris, 13:21

Vai ziemeļblāzmu varēsim vērot slēpošanas kostīmos uz kalna?

Jauns.lv

Nakts bija pamatīgi auksta, bet vai laika apstākļu untumi būs noturīgi? Ja pirms mēneša vēl varējām sēņot, tad tagad sals kož degunā! Laika apstākļi var konkurēt ar dāmu noskaņojumu attiecībā uz dienas garderobes izvēli. Gismeteo.lv laika ziņas ļauj ielūkoties, vai tuvākajās dienās būs iespēja pašikot ar jauno slēpošanas kostīmu un atcerēties ziemas priekus, ko varētu lieliski apvienot ar ziemeļblāzmas vērošanu naktī uz ceturtdienu.

Aizvadītā nakts bija auksta – Kurzemes piekrastē sasniedzot -7, bet Vidzemes pusē termometra stabiņš noslīdēja līdz -10...-12 grādiem, taču dienas laikā gaiss atkal iesils jūras piekrastē līdz -1 grādam, Latvijas centrālajā daļā un Vidzemē -3...-4, Zemgalē un Latgalē -4...-6 grādiem. Šodien Rīgā diena būs saulaina un gaisa tempertūra dienā turēsies pie -3 grādu atzīmes. Pūtīs mērens dienvidu vējš, Liepājas pusē uz vakaru tas pieņemsies spēkā līdz 7 metriem sekundē.

Naktī uz

ceturtdienu

gaidāms dabas brīnums – ziemeļblāzma, gaisa temperatūra pazemināsies lielākajā daļā Latvijas līdz -4...-8, bet Vidzemes pusē termometra stabiņš noslīdēs pamatīgi zem -10 grādiem. Dienā gaiss iesils - gaidāmi -3...-4 grādi. Kopumā diena būs saulaina. Rīgā naktī gaisa temperatūra noslīdēs līdz -9 grādiem, bet dienā pakāpsies līdz -4 grādiem, pie debesīm būs neliels mākoņu daudzums, nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs dienvidu vējš piekrastē sasniedzot 7 metrus sekundē.

Naktī uz

piektdienu

kļūs aukstāks: Kurzemes piekrastē gaidāmi -5, savukārt Latvijas austrumu daļā aukstums pieņemsies spēkā līdz -11 grādiem. Dienā gaisa temperatūra turēsies -6...-8 grādu robežās. Tā kā diena būs samērā apmākusies, pūtīs austrumu vējš, tad pēc sajūtām ārā liksies krietni vēsāks.

Nedēļas nogalē gaisa temperatūra turpinās kristies un svētdien piedzīvosim vislielāko aukstumu, liecina Gismeteo.lv laika ziņas .

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/ Foto: Vida Press