foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā VID izņēmis naudu un, iespējams, aizturējis prāvestu
Rīgas Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā, kas atrodas līdzās Prezidenta pilij, Valsts ieņēmumu dienests veicis kratīšanu, esot arī izņēmis ievērojamu naudas summu un aizturējis garīdznieku.
112
2019. gada 11. jūnijs, 14:29

Rīgas Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā VID izņēmis naudu un, iespējams, aizturējis prāvestu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot kratīšanu Rīgas Sāpju Dievmātes katoļu baznīcā, iespējams, ir izņēmis ievērojamus naudas līdzekļus un aizturējis kādus ar baznīcu saistītus cilvēkus, liecina Jauns.lv neoficiālā informācija, kas iegūta no baznīcai tuvu stāvošām personām.

Kratīšana Vecrīgas dievnamā, kas atrodas Pils laukumā, varētu būt notikusi jau pagājušajā nedēļā un tās laikā esot izņemta ievērojama naudas summa, Jauns.lv apstiprināja kāds garīdznieks. Tai pašā laikā Jauns.lv no kāda augsti stāvoša Latvijas katoļu baznīcas mācītāja e-pastā saņēma ziņu: „Pašlaik Latvijas bīskapu konferencei - katoļu bīskapiem darba pilnas rokas saistībā ar saceltu finansiālu jezgu, tā, ka tieši laiks skaitīt „neieved mūs naudas kārdināšanā””.

VID kratīšanā baznīcā esot bijusi saistīta ar kādām finansiālajām mahinācijām, naudas atmazgāšanu. Neoficiāla informācija liecina, ka it kā esot aizturēti divi mācītāji un viena mūķene. Baznīcas vidē jandāliņš ap Sāpju Dievmātes baznīcu neesot bijis nekāds noslēpums – viss jau sācies pagājušajā nedēļā.

Lai arī draudzes pārstāvji atklājuši, ka baznīcā tik tiešām notikusi kratīšana, Latvijas katoļu Baznīcas Informācijas centrs sīkākus komentārus nesniedz, „kamēr notiek izmeklēšanas procesi”. Savukārt draudzes prāvesta Māra Zviedra telefons neatbild – tas ir izslēgts.

Arī VID strupi noteica, ka par kratīšanu baznīca nesniegs informāciju, pat nepasakot, kad tā īsti notikusi – šonedēļ vai pagājušajā nedēļā. Par pārkāpumiem baznīcā esot sākts kriminālprocess, bet netiek atklāts kāds.

Jāpiebilst, ka pašreiz draudzē apgrozās ievērojami naudas līdzekļi, jo ir uzsākta Rīgas Sāpju Dievmātes katoļu baznīcas ēku kompleksa izpētes un atjaunošanas projekta realizācija, un tai tiek vākti ziedojumi.

Notikumus ap Sāpju Dievmātes baznīcu aktīvi komentē arī sociālo tīklu lietotāji: