foto: LETA
Burtnieku novadā būtiski pacels maksu par ūdeni
Burtnieku novadā jūlijā maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem pieaugs par 16,3%.
Novadu ziņas
2019. gada 2. jūnijs, 17:04

Burtnieku novadā būtiski pacels maksu par ūdeni

Jauns.lv / LETA

Burtnieku novadā no 1.jūlija ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem būs jāmaksā 2,99 eiro par kubikmetru, kas ir par 16,3% vairāk nekā pašreiz, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publicētā informācija.

SPRK padome ir apstiprinājusi jaunus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA "BN Komforts". Attiecīgi tarifs par ūdensapgādes pakalpojumu kubikmetru būs 1,72 eiro, bet par kanalizācijas pakalpojumu kubikmetru - 1,27 eiro. Apstiprinātajos tarifos nav iekļauts pievienotās vērtības nodoklis (PVN).

Pašlaik "BN Komforts" ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemēro SPRK 2015.gadā apstiprināto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu 0,90 eiro par kubikmetru (bez PVN) un kanalizācijas pakalpojumu tarifu 1,67 eiro par kubikmetru (bez PVN).

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par uzņēmuma iesniegto tarifu projektu, regulators 25.janvārī Rencēnu pagasta kultūras namā, Rencēnu pagastā organizēja uzklausīšanas sanāksmi.

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektā no kopējām ūdensapgādes pakalpojumu izmaksām 24% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 30% - personāla izmaksas, 8% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 36% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2% - nodokļu maksājumi.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektā no kopējām kanalizācijas pakalpojumu izmaksām 17% ir pamatlīdzekļu nolietojums, 39% - personāla izmaksas, 1% - pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksas, 41% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2% - nodokļu maksājumi.

Rentabilitāti abos tarifu projektos komersants iekļāvis 4,5% apmērā.

"BN Komforts" reģistrēta 1993.gadā, tās 100% kapitāldaļu turētāja ir Burtnieku novada pašvaldība. Uzņēmums Burtnieku novadā sniedz regulējamus ūdenssaimniecības pakalpojumus, kā arī neregulējamus pakalpojumus, tai skaitā siltumapgādes un nekustamā īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumus.

Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 412 134 eiro un peļņa bija 2875 eiro.