foto: LETA
Par spīti "KPV LV" deputātu izteikumiem, politiķi pārliecināti par tuvošanos valdības apstiprināšanai
13. Saeima
Politika
2019. gada 18. janvāris, 15:18

Par spīti "KPV LV" deputātu izteikumiem, politiķi pārliecināti par tuvošanos valdības apstiprināšanai

LETA

Par spīti atsevišķu "KPV LV" deputātu izteikumiem, politiķi pēc kārtējām sarunām uzskata, ka ir soli tuvāk valdības apstiprināšanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) pēc kārtējām partiju sarunām pauda, ka šodien ir panākta gala vienošanos par sadarbības līgumu. Tāpat partijas spērušas arī krietnu soli uz priekšu valdības deklarācijas ziņā. Rīt, 19.janvārī, iecerēts iziet cauri visam deklarācijas tekstam.

Kariņa vērtējumā topošo partneru sarunas ir ļoti koleģiālas. Komentējot "KPV LV" deputātu izteikumus, Kariņš norādīja, ka politiķi strādā ar "KPV LV" kā ar līdzvērtīgu kolēģi un potenciālu sadarbības partneri. Kariņš tic, ka partijas var kopā strādāt un viņam neesot iemelsu domāt, ka tas nav iespējams.

Jaunās konservatīvās partijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns norādīja, ka pie sarunu galda "KPV LV" pārstāvji tik kategorisku viedokli kā sociālajos tīklos nav pauduši. Par redakciju attiecībā uz obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas atcelšanu partijas runāšot rīt.

"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce sacīja, ka politiķi atbilstoši savai pieejai un attieksmei izvēlas veidu, kā komunicēt par darbam tik svarīgu jautājumu. "Attīstībai/Par!" apspriež priekšlikumus pie sarunu galda un Kariņa piedāvāto diskusiju modeli vērtē kā konstruktīvu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka daļa "KPV LV" daļa varētu neatbalstīt topošo valdību, taču tie cilvēki, kuri ir pie sarunu galda, dara visu iespējamu, lai izveidotu stabilu rīcībspējīgu valdību.

"KPV LV" politiķe Ramona Petraviča apstiprināja, ka šodien topošie partneri vienojušies par sadarbības līgumu, kā arī strādājuši pie valdības deklarācijas, sperot nozīmīgu soli tuvāk valdības apstiprināšanai. Viņa arī piebilda, ka nevar komentēt kolēģu izteikumus.

Kā ziņots, Kariņš šodien plkst.15.30 tiksies ar "KPV LV" frakciju, lai pārrunātu valdības veidošanu.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas atcelšanu, teikts paziņojumā, ko politiķe publicējusi "Facebook" kontā.

Līdzīgu ierakstu publicējusi arī "KPV LV" deputāte Karina Sprūde, savukārt parlamentārietis Aldis Gobzems (KPV LV) dalījies ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās