foto: ekrānuzņēmums no Twitter video
Sociālie tīkli mutuļo: vai Francijas "dzeltenās vestes" protestos sarunājas krieviski?
Sabiedrība
2018. gada 9. decembris, 14:24

Sociālie tīkli mutuļo: vai Francijas "dzeltenās vestes" protestos sarunājas krieviski?

Jauns.lv

Internetā strauji populārs kļuvis video, kurā redzami agresīvi noskaņoti protestētāji dzeltenās vestēs un fonā dzirdama komanda krievu valodā "nazad" (atpakaļ), soctīklu lietotājiem liekot vaicāt - vai "dzeltenās vestes" Francijā sazinās krievu valodā?

foto: ekrānuzņēmums no Twitter video

"Krievija kļūst arvien plašāka, un īpaši tas redzams no attāluma. Parīzē "dzeltenās vestes" maskās kliedz "nazad" (atpakaļ) krievu valodā,", raksta Twitter lietotājs @Valmichel7, kura profilā publiskots šis video.

Daudzi mudina vērst uzmanību, ka dot pavēli krieviski ir viena lieta, taču, kā redzams, ka tuvumā ir vismaz 15 cilvēki, kuri šo pavēli saprot.

Video savos profilos ievietojuši arī daudzi Twitter lietotāji no Latvijas, un to komentējis arī politiķis Einārs Cilinskis, vaicājot, vai šī ir tā pati grupa, kura 2009. gadā iniciēja protestus pie Saeimas.

Citi savukārt vīpsnā, ka ļaudis no Krievijas atvaļinājumā vienkārši devušies atpūsties uz Franciju.

Jauns.lv jau ziņoja, ka tā dēvēto dzelteno vestu kustību Francijā sākotnēji izraisīja valdības lēmums paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bet pakāpeniski tā izvērsusies daudz plašākos protestos, atspoguļojot vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar prezidenta Emanuela Makrona politiku. 

Sestdien Francijā "dzelteno vestu" protestos, kuru gaitā izraisījās demonstrantu sadursmes ar policiju, kopumā aizturēti 1723 cilvēki.

Cilvēki Francijā protestē pret degvielas nodokļa celšanu

Francijā sestdien visā valstī notiek protesti pret degvielas cenu kāpumu un valdības plāniem palielināt degvielas nodokli, protestētājiem gatavojoties bloķēt ceļus ...

gallery icon
83