foto: LETA
Pēc biedru sapulces no JKP valdes un partijas aiziet deputāte Inga Gluzda
Rīgas domes deputāte, partijas biedre Juta Strīķe, partijas valdes priekšsēdētāja vietniece Inga Gluzda un partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns piedalās Jaunās konservatīvās partijas sanāksmē un padomes sēdē Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Politika
2018. gada 3. decembris, 18:19

Pēc biedru sapulces no JKP valdes un partijas aiziet deputāte Inga Gluzda

LETA

Pēc novembrī Rīgā notikušās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedru sapulces no partijas valdes un pašas partijas nolēmusi izstāties Talsu novada domes deputāte Inga Gluzda, pastāstīja pati politiķe.

Savā iesniegumā partijas vadībai Gluzda skaidro, ka šādu lēmumu nav bijis viegli pieņemt, taču to viņa izdarījusi pēc biedru sapulces Rīgā, uz kuru dodoties, ticējusi, ka jau ilgāku laiku uzkrājušais rūgtums biedros beidzot tiks atklāti izrunāts.

"Atzīt kļūdas nav vājuma pazīme, bet gan nobriedušas personības iekšējā spēka apliecinājums. Par pieļautajām kļūdām nevajadzētu būt arī grūtībām atvainoties, jo, kā zināms, nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara. Biedriem nevajag daudz, vien apziņu, ka esi partijā vajadzīgs, uzklausīts un novērtēts," uzsver Talsu novada domes deputāte.

Viņa min, ka pirms 4,5 gadiem, kad tika dibināta partija, nevarēja iedomāties, ka nonāks līdz situācijai, kad demokrātija izpaudīsies tikai vārdos, ka biedru iekšējā komunikācijā tiks ieviesta cenzūra, ka pret biedriem par nevēlamu viedokli tiks izmantotas represijas.

"Man šobrīd partijā notiekošais nekādā ziņā nav un nevar būt pieņemams. Arī tas, kā notiek valdības veidošanas process un vestas sarunas. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ne mazāk svarīgs par mērķi ir ceļš, kā līdz mērķim nokļūt. Pie šīs pārliecības arī palieku," savā iesniegumā pauž Gluzda.

Viņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka, izstājoties no partijas, savus deputātes pienākumus Talsu novada pašvaldībā turpinās pildīt tāpat kā līdz šim - pēc labākās sirdsapziņas, izpratnes un godaprāta, kā arī turpinās biedrus informēt par visām aktualitātēm.

Savukārt JKP līderis Jānis Bordāns aģentūrai LETA skaidroja, ka jauna partijas valde tiek pārvēlēta katru gadu partijas kopsapulcē. Pašlaik tā darbosies esošā sastāvā un ir darboties spējīga, jo JKP ir noteikts, ka valdē jāstrādā līdz pieciem cilvēkiem, norādīja politiķis.

Komentējot Gluzdas lēmumu, Bordāns pauda, ka viņa "pārsteidzas, un žēl, ka tā". Partijas līderis pieļāva, ka, iespējams, tas varētu būt saistīts ar aizvainojumu par vietu sarakstā un vēlēšanu rezultātiem.

Gluzda 13.Saeimas vēlēšanās no JKP saraksta Kurzemes apgabalā startēja ar 3.kārtas numuru. Sarakstā pirms viņas ar pirmo un otro kārtas numuru attiecīgi bija tā brīža Rīgas domes deputāts, kādreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieks Juris Jurašs un aktrise Ieva Akuratere. Jurašs Saeimā tika ievēlēts, bet Akuratere un Gluzda parlamentā neiekļuva.