foto: Ekrānuzņēmums no Interpol.int
Bez Ārijas Stabiņas pasaulē meklētāko sarakstā palikuši vēl četri ar Latviju saistīti noziedznieki
Ārijas Stabiņas bēguļošana noslēdzās šī gada 5. novembrī, kad viņu Ēģiptē aizturēja valsts varasiestādes un izsūtīja uz Latviju.
Sabiedrība
2018. gada 3. decembris, 06:15

Bez Ārijas Stabiņas pasaulē meklētāko sarakstā palikuši vēl četri ar Latviju saistīti noziedznieki

Jauns.lv

Lai arī bijusī Rīgas domes (RD) darbiniece ir svītrota no starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas "Interpols" meklētāko personu saraksta, tajā palikuši vairāki citi saistībā ar smagiem noziegumiem meklēti Latvijas valstspiederīgie.

Kriminālprocess pret kādreizējo RD Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci Ārija Stabiņu saistībā ar iespējamu domes amatpersonu kukuļošanu pēc KNAB iniciatīvas tika uzsākts 2012. gadā. Stabiņa pazuda 2013. gadā – pēc tam, kad prokuratūra nāca klajā ar lēmumu par saukšanu pie kriminālatbildības. Vēl pēc gada viņa tika izsludināta starptautiskā meklēšanā.

Bijušās amatpersonas meklēšana noslēdzās šomēnes. Stabiņu Ēģiptē aizturēja šīs valsts varasiestādes un deportēja uz Latviju, kur viņa tika apcietināta jau lidostā. Aizturēšanas iemesli Ēģiptē nav zināmi, taču apstiprināts tas, ka Stabiņa nonāca likumsargu redzeslokā ar Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas apsūdzībām nesaistīta iemesla dēļ. Par tālāko Stabiņas likteni lems Ģenerālprokuratūra.

Narkotiku tirgonis, kurš pamanījās aizmukt no policijas

foto: Ekrānuzņēmums no Interpol.int
Augums: 1,85m, dzimšanas dati: 1987. gada 7. septembris.

Vjačeslavu Makarževski Interpols meklē saistībā ar piederību organizētas noziedzības grupējumam. 2013. gadā Makarževskis, saskaņā ar grupējuma plāniem, iepircis lielu daudzumu narkotiskās vielas - metamfetamīna. Grupējums transportēja un uzglabāja nelegālās substances krājumus iepriekš speciāli sagatavotās noliktavās un tirgoja tās. Policijas speciālās operācijas laikā tika konfiscēts liels daudzums nelegālo narkotiku, taču pats Makarževskis pamanījās aizmukt.

Rūdīts un agresīvs dzīvokļu aplaupītājs

foto: Ekrānuzņēmums no Interpol.int
Augums: 1,80m, dzimšanas dati: 1975. gada 27. novembris.

Aleksandrs Kozuļevs tiek turēts aizdomās par organizētu bruņotu laupīšanu izdarīšanu grupā. Saskaņā ar pieejamo informāciju, laika posmā no 09. 08. 2003. līdz 02. 10. 2003. Kozuļevs, kopā ar līdzdalībniekiem plānoja un veica piecas bruņotas dzīvokļu aplaupīšanas. Noziedznieki rīkojās organizēti un laupīšanu laikā slēpa seju aiz maskām. Kozuļeva banda, pastrādājot noziegumus, pielietoja arī vardarbību, kā rezultātā laupīšanu upuriem tika nodarīti ievērojami miesas bojājumi.

Meklēts par kuģa nolaupīšanas mēģinājumu

foto: Ekrānuzņēmums no Interpol.int
Dzimšanas dati: 1978. gada 30. aprīlis.

Krievijas varasiestādes meklē Rīgā dzimušo Alekseju Kertsurgu, kura izcelsmes dzīslās rit arī izraēļa un gruzīna asinis. Starptautiskajā meklēšanā viņš izsludināts saistībā ar apsūdzībām par pirātismu. Kertsurgs bijis iesaistīts Krievijai piederoša kravas kuģa “Arctic Sea” nolaupīšanas mēģinājumā Baltijas jūrā 2009. gada vasarā.

Igaunijas medijs "Postimees" savulaik ziņoja, ka kopumā saistībā ar šo lietu Krievija savulaik notiesājusi septiņas personas, kuru starpā bijis kāds Sergejs Demtšenko – arī no Latvijas.

Slepkava, kuru meklē kopš 1996. gada

foto: Ekrānuzņēmums no Interpol.int
Augums: 1,85m, dzimšanas dati: 1963. gada 13. oktobris.

Interpola sarakstā nu ir atrodams jau kopš 1996. gada 11. janvāra meklēšanā (savulaik tikai Latvijā) izsludinātais Ventspilī dzimušais Igors Nagornijs. Viņu starptautiski meklē saistībā ar divu personu slepkavību.