foto: Ilmars Znotins
FOTO, VIDEO: ar ovācijām un saviļņojumu aizvadīta pirmā "Abas malas" izrāde
Neticamais šovs neatstāja vienaldzīgus apmeklētājus.
Kultūra
2018. gada 18. novembris, 11:03

FOTO, VIDEO: ar ovācijām un saviļņojumu aizvadīta pirmā "Abas malas" izrāde

Jauns.lv

Baltijas valstīs vēl nebijis vēriens multimediju projekciju ziņā, Latvijā vēl nepieredzēta dažādu deju žanru sinerģija un pustūkstotis dejotāju uz vienas skatuves – tieši tik vērienīgi tiks stāstīts Latvijas simtgades stāsts "Arēnā Rīga" Latvijas dzimšanas dienā.

Emocionāli, iespaidīgi, cilvēcīgi un tā, kā Latvijas stāsts vēl nav stāstīts - šīs ir pirmās atsauksmes no skatītājiem, kas redzējuši multimediālo lielizrādi "Abas malas"!

Multimediālā deju lielizrāde "Abas malas" ir viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē - izrāde skatāma 17., 18. un 19. novembrī. Tā ir izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas, un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements – horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas – tiek veidots kā vienots veselums. "Tā nav vēstures stunda, bet personīgs pārdzīvojums un iespēja būt par nozīmīgu daļu no lielizrādes "Abas malas"," tā projektu raksturo projekta radošā komanda.

Multimediālā lielizrāde "Abas malas"

Emocionāli, iespaidīgi, cilvēcīgi un tā, kā Latvijas stāsts vēl nav stāstīts - šīs ir pirmās atsauksmes no skatītājiem, kas redzējuši ...

gallery icon
176

Skatītājs var baudīt telpisku ilūziju, ko palīdzēs radīt īpaši veidota 2000 kvadrātmetru liela mākslas projekciju skatuve.

Kopumā lielizrādē piedalās Latvijā nebijis profesionālu dejotāju skaits uz vienas skatuves – vairāk nekā 500 mākslinieku, kas pārstāv visdažādākos deju žanrus: profesionālo baletu, profesionālo laikmetīgo deju, tautas dejas un mūsdienu deju – sākot no hip-hopa līdz sporta dejām.

foto: Ilmars Znotins
Neticamais šovs neatstāja vienaldzīgus apmeklētājus.

"Abas malas" – videoprojekciju ziņā Baltijā vēl nebijis vēriens
"Ja mēs salīdzinātu attēla skaitļošanas apjomus, tad ņemot vidēji jaudīgu spēļu datoru cenā ap 1500 eiro, tādam vajadzētu aptuveni 10 gadus nepārtrauktas skaitļošanas, lai izdarītu to, ko esam paveikuši mēs "Abas malas" projektam," skaidro videoprojekciju mākslinieks Māris Kalve. (Vairāk par videoprojekcijām šajā projektā – skati pievienoto interviju ar Māri Kalvi).

Ieskats izrādes videoprojekcijās:

"Veidojot 18. novembra centrālās deju lielizrādes "Abas malas" scenogrāfiju, vēlējāmies, lai skatītājiem ir sajūta, ka viņi ir daļa no izrādes. Lai skatuve nebeidzas tikai Arēnas centrālajā laukumā, bet rodas sajūta, ka tā turpinās pāri tās robežām," stāsta multimediālās deju lielizrādes "Abas malas" scenogrāfs Didzis Jaunzems.

Multimediālās lielizrādes "Abas malas" ģenerālmēģinājums

gallery icon
89