foto: Edijs Pālens/LETA
Rajeckai un citiem mūziķiem pasaka, ka nepietiek naudas algai par koncertu Ogrē. Vairāki neierodas, apmeklētāji pikti, rīkotājam zaudējumi
Ogres estrādē sestdienas vakarā Plostnieku un Zvejnieksvētki, kuros vajadzēja uzstāties arī Olgai Rajeckai. Bet māksliniece neieradās: bija izpirkts pārāk maz biļešu un pasākuma rīkotāji nevarēja atļauties maksāt honorārus daļai uzaicināto mākslinieku.
Kultūra
2018. gada 17. jūlijs, 06:16

Rajeckai un citiem mūziķiem pasaka, ka nepietiek naudas algai par koncertu Ogrē. Vairāki neierodas, apmeklētāji pikti, rīkotājam zaudējumi

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Zvejnieksvētkos, 14. jūlijā, Ogres estrādē bija paredzēti vērienīgi Plostnieku un Zvejnieksvētki, kuros vajadzēja piedalīties Latvija pazīstamiem mūziķiem. Daļa no tiem uz svētkiem ieradās, bet Olgas Rajeckas un grupas "Singapūras satīns” uzstāšanās izpalika. Pasākums izvērtēs diezgan pašķidrs un daudziem apmeklētājiem sagādāja vilšanos.

Sociālajos tīklos ne viens vien pauž sašutumu par to, ka neizdevās dzirdēt Olgu Rajecku un citus māksliniekus. Kāds pat atklāj, ka speciāli bija mērojis ceļu no Bauskas uz Ogri, lai baudītu Rajeckas uzstāšanos, iztērējot 8 eiro par biļeti.

Maija „Facebook” raksta: „Laikam Ogrei nepiestāv plostnieku un zvejnieku svētki! Vakar estrādē bija ļoti maz apmeklētāju un bija žēl skatīties kā Viktors Lapčenoks cenšas uzmundrināt tos dažus skatītājus uz aplausiem. Olga Rajecka un grupa „Singapūras satīns” vispār neieradās. Par ko bija jāmaksā 8 eiro iepriekšpārdošanā un 12 eiro pasākuma dienā? Grupas „Country side” un „Transleiteri” muzicēja godam un uzkurināja tos, kuri vēlējās izdejoties un iztrakoties”.

Vairāki populāri izpildītāji kā Viktors Lapčenoks, „”Dzelzs vilks”, „Z-scars” un Normunds Rutulis uzstājās pustukšu tribīņu priekšā. Izskanēja dažādi minējumi, kāpēc nebija ieradusies Olga Rajecka: vai nu viņa nevēlējās dziedāt tukšām solu rindām, vai arī viņas uzstāšanās bija koncerta organizatoru viltus māneklis, jo Olgai todien vajadzēja uzstāties Imantdienās, Cēsīs. Izrādās, ka ne viens, ne otrs. Rajeckai uzstāšanos uzteica paši koncerta organizatori, jo bija izpirktas gaužām maz biļešu un viņi nevarēja māksliniecei atļauties maksāt honorāru. Rajecka mierīgi pēc Imantdienām varēja atļauties uzstāties Ogres koncertā, jo tas bija paredzēts naktī, bet Imantdienās viņa uzstājās vakarā.

Pasākuma organizators Jauns.lv pastāstīja: „Situācija pirms pāris nedēļām bija visnotaļ neiepriecinoša. Iepriekšpārdošanā bija pārdotas tikai kādas 30 biļetes. Apzvanīju uzaicinātos māksliniekus un informēju par situāciju. Jau par 90% man bija nojauta, ka paredzētais pasākums nebūs tāds, kā iecerēts, bet vēl 10% cerēju, ka viss iecerētais izdosies. Domāju, ka pēc Dziesmu svētku nedēļas cilvēki sasparosies un pirks biļetes, nolems ierasties uz koncertu Ogrē. Diemžēl tā nenotika.

Tā nu vajadzēja vai nu pasākumu vispār atcelt, vai arī samazināt uzaicināto mākslinieku skaitu. Gan vienā, gan otrā gadījumā būtu slikti. Samazināju biļešu cenu uz 5 eiro, bet cilvēki arī tad nepirka biļetes. Un iegrieza vēl laika apstākļi. Tā kā svētku nakts daļas koncertu nācās „apgriezt”. Tajā arī bija paredzēta gan Olgas Rajeckas, gan „Singapūras satīna”, kurus arī es pats ļoti gribēju redzēt. Tomēr nakts daļā visus izklaidēja dīdžejs.

Visādi centos no sirds, lai koncerts man būtu vismaz pa nullēm, bet neizdevās. Tā kā vieni zaudējumi, vairs nedomāju šādus lielus pasākumus rīkot. Gribu šo pasākumu vispār aizmirst.

Tagad apkārt staigā saniknoti cilvēki, kuri dusmojas, ka pasākums nav noritējis, kā bija paredzēts. Un arī mākslinieki ir nikni, ka viņiem nācās atcelt ieplānoto uzstāšanos un viņi zaudēja honorāru. Vēlreiz personīgi atvainošos Olgai par notikušo.

Ne jau aiz ļauna prāta pasākums nenotika tā. Tiem, kuri pasākuma neapmeklēja tādēļ, ka tajā neuzstājās izziņotie mākslinieki, naudu par biļetēm atmaksāšu. Viņiem jāvēršas pie pasākuma organizatoriem – tas ir manis. Pirmajiem jau esmu pārskaitījis naudu, ko viņi iztērējuši par biļetēm.

Šovbiznesā tagad ir sarežģīti. Pasākumi rīkotājiem ir grūti konkurēt ar pašvaldībām, kuras savu svētku ietvaros piedāvā, piemēram, bezmaksas Intara Busuļa koncertus. Arī es vērsos pie pašvaldības, lai tā atbalsta manis organizēto pasākumu, bet atbalstu nesaņēmu.