1dienas
21stundas
42minūtes
07sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ūdrītis spēj pat pajokot: mācītājam parādījis vidējo pirkstu. VIDEO
Mācītājs Martiņš Burke – Burkevics stāsta, ka bijis pie Ūdrīša gultas un, lai saprastu, vai Ūdrītis viņu dzird prasījis, lai parāda viņam vidējo pirkstu. Abi sapratušies.
Sabiedrība

Ūdrītis spēj pat pajokot: mācītājam parādījis vidējo pirkstu. VIDEO

Kasjauns.lv

Smagi slimais grupas „The Hobos” līderis Rolands Ūdris, kurš nesen pamodies pēc komas, spēj arī savdabīgi pajokot, kaut gan viņam vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana, viņš ļoti ierobežoti spēj sazināties ar apkārtējiem.

Ūdrītis spēj pat pajokot: mācītājam parādījis vidē...

Pie Ūdrīša viesojies Kuldīgas luterāņu mācītājs Mārtiņš Burke – Burkevics, kurš bija diezgan skeptiski noskaņots, ka mūziķis spēj saprast, ko viņam saka apkārtējie. Kad Burke – Burkevics Ūdrītim jautāja, vai viņš mācītājam spēj parādīt vidējo pirkstu, Ūdrītis to centies saspiest, mācītājs pastāstījis RīgaTV 24 raidījumam „Rampas Ugunīs”. Tā esot laba zīme, ka Ūdrītis sāk atlabt, kaut gan tam būs nepieciešams ļoti ilgs laiks.

Tāpat raidījums vēsta, ka ir saziedoti nepieciešamie līdzekļi Ūdrīša rehabilitācijai.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 17.janvāra pēcpusdienā Ūdrīti notrieca automašīna. Pēc pamošanās no komas, Rolandam ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Rolands tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā ar ļoti smagām traumām – lauztas abas kājas, nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem iestājās koma. Ārsti nedeva lielas cerības, brīdināja, ka viņš var neizdzīvot. Piecas nedēļas mediķi cīnījās par Rolanda dzīvību. Rolands izdzīvoja. 22.februārī Rolands pats sāka elpot!

Šobrīd Rolands turpina ārstēties slimnīcā. Viņam ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Viņš nespēj pagriezties pats uz sāniem, tāpēc ik pēc divām stundām viņš jāpārceļ gultā uz citu pusi, lai nerastos izgulējumi.

Lai arī Rolanda stāvoklis ir smags, tomēr kopš komas ir liels progress. Viņš saprot sacīto, komunicē sev šobrīd iespējamā veidā, spēj izpildīt noteiktas komandas, taču dara to ar cilvēkiem, kam uzticas. Taču drīzumā Rolandu no slimnīcas izrakstīs Rolandam var palīdzēt intensīvs rehabilitācijas kurss rehabilitācijas centrā „Vaivari”, kas mēnesī izmaksā līdz pat 2000 eiro. Turklāt, viņam būs nepieciešams audiologopēds, kas mācīs Rolandu atsākt runāt. Tā kā Rolanda progress ir lēns, bet pastāvīgs, tad viņam būs nepieciešama ilgstoša rehabilitācija, kuras izmaksas pagaidām ir grūti prognozēt.