Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Parādās versija par to, kurš varētu būt iemaksājis 500 000 eiro par Sprūda atbrīvošanu
foto: Edijs Pālens/LETA
Pats Māris Sprūds par Latvijā vērienīgākās drošības naudas iemaksātāju neizpauž ne vārda.
Sabiedrība

Parādās versija par to, kurš varētu būt iemaksājis 500 000 eiro par Sprūda atbrīvošanu

Jauns.lv

Vietējais medijs Kompromat.lv, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka 500 000 eiro lielo drošības naudu par Sprūdu samaksājusi Igaunijas bagātākā iedzīvotāja Oļega Osinovska mīļotā – rēzekniete Anastasija Udalova. Viņa pati gan šādus apgalvojumus kategoriski noliedz.

Parādās versija par to, kurš varētu būt iemaksājis...

Vērienīgā summa, kuru Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noteica kā drošības naudu smagos finanšu noziegumos apsūdzētā, bijušā maksātnespējas administratora Māra Sprūda atbrīvošanai no apcietinājuma, tika iemaksāta Valentīndienā, 14. februārī.

Naudas atrašanai tiesa deva vienu mēnesi, taču Sprūds tika ārā no Rīgas Centrālcietuma jau pēc divām dienām.

Sprūds savāc valsts vēsturē lielāko atbrīvošanas ķīlu un tiek izlaists no cietuma

Izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā apsūdzētajam bijušajam maksātnespējas administratoram Mārim Sprūdam izdevies divu dienu laikā savākt un iemaksāt pusmiljona ...

Šādu versiju izteikuši vairāki avoti

Portāls Kompromat.lv raksta, ka 500 000 eiro iemaksājusi iepriekšminētā Anastasija Udalova, par kuras ciešajām attiecībām ar Igaunijas bagātāko vīrieti Oļegu Osinovski esot labi zināms.

Sarunā ar portālu Kompromat.lv, Anastasija šādus apgalvojumus kategoriski noliedza, taču, kā ziņo portāls, vairāki savstarpēji nesaistīti avoti uzstāj uz šīs versijas patiesumu.

Kompromat.lv, vadoties pēc avotu teiktā, arī raksta, ka naudas ceļi esot pārbaudīti – saskaņā ar medija pausto versiju, kaimiņvalsts uzņēmējs naudu esot aizdevis savai latviešu draudzenei, kur attiecīgi to iemaksājusi .

Nesen no apcietinājuma atbrīvotā Māra Sprūda automašīna

Pēc atbrīvošanas no apcietinājuma bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds turpina pārvietoties ar apvidus automašīnu "Bentley Bentayga", par spīti tam, ka ...

Kompromat.lv arī apgalvo, ka iesaistītie jau laicīgi zinājuši par tiesas lēmumu attiecībā uz drošības naudu un līdzekļus laicīgi sagatavojuši.

Sprūds tikmēr atsakās atklāt, kurš bijis drošības naudas iemaksātājs.

Osinovskis figurē arī skandalozajā Uģa Magoņa lietā

Der atgādināt, ka par Osinovski Latvijas mediji iepriekš ziņojuši saistībā ar kādu citu skandalozu iespējamās kukuļdošanas lietu – 2015. gada vasarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par kukuļošanas noziegumiem aizturēja toreizējo “Latvijas dzelzceļa” (LDz) valdes priekšsēdētāju Magoni.

Apsūdzētie Magonis un Osinovskis pie tiesas nama

Limbažu rajona tiesa nesāka izskatīt "Latvijas dzelzceļa" (LDz) bijušā vadītāja Uģa Magoņa kukuļošanas lietu, jo uz krimināllietas izskatīšanu nebija ieradies ...

Mediji jau iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar “LDz ritošā sastāva servisa” daudzmiljonu iepirkumu – četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma “Skinest”.

Kompromat.lv ziņo, ka, saskaņā ar Crediweb.lv datiem, Anastasija Udalova ir “Latvijas autoceļu uzturētāja” valdes locekle, kurai līdz 2016. gadam piederējuši 50% no kādas firmas “DVEAN”, ko viņa pēcāk esot pārdevusi.

Saskaņā ar portālu, no 2013. gada Udalova ir arī vienīgā vadības locekle kādā biedrībā ar nosaukumu “Raiņa biedrība”.