foto: Evija Trifanova/LETA
NMPD vadītāja Liene Cipule cīnīsies, lai nākamgad palielinātu neatliekamās palīdzības ārstu algas
NMPD vadītāja Liene Cipule.
Sabiedrība
2018. gada 8. janvāris, 10:38

NMPD vadītāja Liene Cipule cīnīsies, lai nākamgad palielinātu neatliekamās palīdzības ārstu algas

LETA

Nākamā gada budžetā jāpanāk algu palielināšana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārstiem, intervijā telekanāla LNT raidījumam “900 sekundes” teica NMPD vadītāja Liene Cipule.

Viņa atzina, ka galvenais uzdevums būs sabalansēt atšķirību NMPD ārstiem, ar atalgojumu personālam slimnīcu uzņemšanas nodaļās.

Cipule piebilda, ka jau pašlaik ir izdarīts daudz gan piešķirot papildus finansējumu medicīnai, gan iezīmējot reformas. Tādēļ, viņasprāt, algu palielināšanas jautājums neatliekamās palīdzības mediķiem būs jāskata nākamā gada budžeta kontekstā.

NMPD vadītāja arī informēja, ka divu mēnešu laikā izpētīs sekundāro izsaukumu struktūru, lai saprastu, kādi risinājumi ir iespējami, lai samazinātu tādu izsaukumu skaitu, kuros palīdzību cilvēki varētu saņemt no primārās aprūpes ārstiem. Viņa gan uzsvēra, ka nedrīkst samazināt neatliekamās palīdzības pieejamību, lai cilvēki neuztrauktos par to, vai drīkst izsaukt palīdzību.

Kā ziņots, Cipule NMPD vadītājas amatā stājas no šodienas.

Iepriekš viņa norādīja, ka prioritātes NMPD vadībā būs kvalitātes un procesu vadības uzlabošana, cilvēkresursu nodrošināšana un attīstība, kā arī efektīva finanšu resursu pārvaldība.

"Lielākais izaicinājums būs izveidot spēcīgu un saliedētu komandu savu ieceru realizēšanai un vienlaikus, saglabājot labākās dienesta darba tradīcijas, motivēt cilvēkus uz dienesta attīstību," sacīja Cipule.

Cipule ir bijusi SIA "Klīnika Diamed" vadītāja un strādājusi Rīgas Veselības centrā, Latvijas Ārstu biedrībā un Siguldas slimnīcā. Tāpat Cipule ieņēmusi VM parlamentārā sekretāra amatu. Jaunajai NMPD direktorei ir fizioterapeita grāds, kā arī veselības zinātņu maģistra grāds veselības aprūpē un sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Cipule bijusi nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" biedre, bet vēlāk "No sirds Latvijai" biedre, no kuras Cipule izstājās pirms 12.Saeimas vēlēšanām.