Kārlis Streips atklāj patieso iemeslu, kādēļ tika "padzīts" no Latvijas Universitātes
foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Kārlis Streips.
Viedokļi

Kārlis Streips atklāj patieso iemeslu, kādēļ tika "padzīts" no Latvijas Universitātes

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes apvienošanas ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti lekcijas LU vairs nepasniegs žurnālists Kārlis Streips.

Kārlis Streips atklāj patieso iemeslu, kādēļ tika ...

"Oficiāli dotais iemesls [kādēļ lekcijas vairs nedrīkstu pasniegt] bija tas, ka studentus vairs neinteresē pamata ziņu rakstīšana," norāda žurnālists, "bet patiesais iemesls bija tāds, ka man nav mūsdienu dikti smalkās LU pieprasītā doktora grāda."

"Esmu profesionāls žurnālists, kurš studentiem mācīja profesionālu ziņu rakstīšanu. Nelaiķe Inta Brikše to saprata, un tāpēc iebildumu nebija. Pašreizējā vadība fakultātē nesaprot profesionālisma vajadzību, jo "svarīgāk" ir studentiem likt apgūt diskursa teoriju un citas teorētiskas lietas," sūkstās Streips. Viņš norāda, ka "varbūt tagad universitātē ziņu rakstīšanu mācīs kāds, kuram ir "pareizie papīri", žēlojoties, ka jau pirms padzīšanas viņam tika atņemta iespēja pasniegt ziņu rakstīšanu".

"Studenti man iesniedza pirmo darbu, un bija skaidrs, ka viņi par ziņu rakstīšanas pamatiem nezina pilnīgi neko. Vienu vārdu sakot, ja mūsdienu smalkajai fakultātei es vairs neesmu vajadzīgs, tad virsū nebāzīšos, bet neticu, ka tur tagad kopējā situācija pirmā un otrā kursa studentiem ir labāka," secina žurnālists.

Jau ziņots, ka svētdien, 30. jūnijā, pēc vairāk nekā 24 gadu darbības, savas durvis slēdza Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte. Lai arī iepriekš izskanēja iecere par Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) un Humanitāro zinātņu fakultātes apvienošanu, LU padome atbalstīja priekšlikumu SZF apvienot ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti (BVEF), izveidojot Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti (ESZF). Tikmēr humanitārās zinātnes padome lēma apvienot Humanitāro zinātņu fakultātē.

Kas būtiski topošajiem studentiem -  sākot ar 1. jūliju SZF un BVEF apvienojās un kļuva par LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti, kur turpinās pasniegt iepriekš SZF piedāvātās programmas. Līdz Rakstu mājas atvēršanai LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā ESZF studiju process norisināsies pašreizējās telpās: Aspazijas bulvārī 5 - ekonomikas un uzņēmējdarbības studiju programmās; Lauvas ielā 4 - cilvēka, sabiedrības un pārvaldes studiju programmās.