Ostapenko pretiniece Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā būs Krejčīkova
foto: AP/Scanpix
Čehiete Barbora Krejčīkova.
Citi sporta veidi

Ostapenko pretiniece Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā būs Krejčīkova

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmās raketes Aļonas Ostapenko pretiniece Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā būs čehiete Barbora Krejčīkova.

Ostapenko pretiniece Vimbldonas turnīra ceturtdaļf...

Jau ziņots, ka pirmdien Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un turnīrā ir izsēta ar 13.numuru, astotdaļfinālā ar 6-2, 6-3 pārspēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 35.).

Savukārt pēc tam turnīrā 31.numuru saņēmusī Krejčīkova (WTA 32.) citā astotdaļfināla mačā ar 7-5, 6-2 apspēlēja turnīra 11.raketi amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 11.), kļūstot par latvietes pretinieci ceturtdaļfinālā.

Ostapenko un Krejčīkova kortā tikušās septiņas reizes, no kurām piecās pārāka bijusi Latvijas tenisiste. Pēdējo reizi abas tikās pagājušajā gadā Birmingemas "WTA 250" turnīra finālā, kad divu setu cīņā pie panākuma tika Ostapeko.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Vimbldonas čempionātā Ostapenko nopelnījusi 430 pasaules ranga punktus.

Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-2 pārspēja organizatoru īpašo ielūgumu saņēmušo austrālieti Ajlu Tomljanoviču (WTA 136.), otrajā kārtā ar 6-3, 6-0 - kvalifikāciju pārvarējušo ukrainieti Darju Sņiguru (WTA 130.), bet trešajā ar 6-1, 6-3 uzvarēja amerikānieti Bernardu Peru (WTA 97.). 

Krejčīkova pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-7 (1:7), 7-5 pārspēja krievieti Veroniku Kudermetovu (WTA 38.), otrajā kārtā ar 7-6 (8:6), 7-6 (7:5) guva panākumu pār kvalifikāciju pārvarējušo amerikānieti Keitiju Volinecu (WTA 69.) un trešajā kārtā ar 6-0, 4-3 bija pārāka pār spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro (WTA 83.), kura izstājās otrajā setā.

Ostapenko Vimbldonas turnīrā sacenšas devīto reizi, un labākais sasniegums ir 2018.gadā sasniegtais pusfināls. Pērn viņa nepārvarēja otro kārtu, vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā zaudējot rumānietei Soranai Kirsteai.

Jau ziņots, ka kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja, kura piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Ostapenko ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Vimbldonā dubultspēļu sacensībās ir sasniegušas ceturtdaļfinālu.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs Vimbldonas čempionāts norisināsies līdz 14.jūlijam.