foto: Edijs Pālens/LETA
Jurkāns: latviešu valodai nav tirgus vērtības - krievu valodai tā esot lielāka
Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns kārtējo reizi nācis klajā ar prātulu, kas noniecina Latvijas valstiskuma identitāti.
Sabiedrība
2017. gada 11. novembris, 07:32

Jurkāns: latviešu valodai nav tirgus vērtības - krievu valodai tā esot lielāka

Kasjauns.lv

Atjaunotās Latvijas Republikas pirmais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, kurš nesen izcēlās ar paziņojumu Maskavas laikrakstam „Izvestija”, ka Krimas jautājums ir atrisināts un tā ir neatņemama Krievijas sastāvdaļa, atkal nozākājis Latviju, sakot, ka „latviešu valodai nav tirgus vērtības”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt sociālo tīklo lietotāji zākā Jurkānu par to, ka viņš noniecinājis latviešu valodu.

Jurkāns intervijā radio „Baltkom” nievājis latviešu valodu, uzskatot, ka tai neesot “tirgus vērtības” - pašreizējās reālijas ir tādas, ka krievu valodas tirgus vērtība ir augstāka nekā krievu valodas.

„Esmu spiests teikt, ka latviešu valodai nav tirgus vērtības, kaut arī tā ir ļoti bīstama doma.Tā tik tiešām ir! Paskatieties darba piedāvājums – visur prasa krievu, angļu un vācu valodas zināšanas. Bez latviešu valodas, izņemot atsevišķas nozares, var iztikt. Negribu noniecināt latviešu valodu, esmu par to, lai visi runātu latviski, tajā saņemtu labu izglītību, bet vajag saprast, ka tirgus vērtība krievu valodai ir augstāka nekā latviešu valodai,” teica Jurkāns.

Jāatgādina, ka nesen Jurkāns intervijā Maskavas laikrakstam “Izvestija” pēc piedalīšanās Valdaja biznesa forumā Krievijas kūrortpilsētā Sočos sūkstījās, ka Latvijai neesot sava mugurkaula un tās ārpolitika ir pakļauta ASV kursam. Pēc Jurkāna domām, pasaules nākotni noteiks Krievijā notiekošais, tādēļ viņš ar prieku vēlreiz brauktu uz Krieviju, ja viņu kāds uzaicinātu uz starptautisku forumu.

Jurkāna izteikums par latviešu valodu ir saniknojis sociālo tīklu lietotājus:

Jurkāna prātojumus par latviešu valodu skatieties videosižetā no 41. minūtes:

Jurkāna viedokli par ažiotāžu, kas pēc šādiem viņa paziņojumiem sacēlusies internetā, uzzināt neizdevās, jo ekspolitiķis paziņojis, ka ar Kasjauns.lv nerunās nekad un nekādos apstākļos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās